collage av rytterne som skal sykle Tour de France for Uno-X Mobility
Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart. (Foto: Wordup)

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det norsk-danske laget som skal til verdens største årlige idrettsarrangement. Når sykkelrittet innledes i Firenze i Italia 29. juni stiller vi til start med en målsetning om å sikre en etappeseier i årets ritt.

17.06.2024 10:15

Laget har levert en rekke sterke resultater så langt denne sesongen, og Magnus Cort sin nylige etappeseier i Critérium du Dauphiné var en sterk prestasjon. Dette var lagets første World Tour-seier, og det å få kjøre med den gule ledertrøya i rittet gav det hele en ekstra dimensjon. Når vi retter fokus mot årets store høydepunkt, Tour de France, er det med et sterkt lag med stor selvtillit.

– Laget ble godt lagt merke til under fjorårets Tour de France, og leverte hele 11 topp ti-plasseringer. Vi har nå satt sammen et lag som vi mener kan ta et nytt steg opp fra fjoråret, sier General Manager i Uno-X Mobility Cycling, Thor Hushovd.

Flere kvalifiserte ryttere

En rekke ryttere har vist stor kjørestyrke og levert gode resultater denne sesongen. Laget har også befestet sin posisjon som det tredje beste Pro Team i verden. Noen ryttere har vært selvskrevne en god stund, mens andre har kjørt seg inn på laget i løpet av de siste ukene.

– Fokuset i laguttaket har vært å finne en god kombinasjon av opptrekksferdigheter, klatreferdigheter og generell kjørestyrke. Rytterne vi har tatt ut kompletterer hverandre på en veldig god måte, og jeg er trygg på at vi skal sette vårt tydelige preg på flere etapper gjennom rittet, sier Hushovd.

Alexander Kristoff leverer igjen en rekke seiere, og nærmer seg sin proffseier nummer hundre i karrieren. Han beviser gjennom overbevisende kjøring at han fortsatt er å regne med.

– Vi skal fortsette å bygge laget rundt de største norske og danske profilene, og det er derfor gledelig at vi i år har med både Magnus Cort og Alexander Kristoff på årets lag, sier Hushovd.

Ryttere i storform

Blant de mer selvskrevne rytterne finner vi Jonas Abrahamsen. Han har tatt nye store steg denne sesongen, og seieren i Brussels Cycling Classic i starten av juni var for en oppvisning å regne.

Søren Wærenskjold imponerte igjen i Paris-Roubaix i april, og har siden da vist stadig stigende formutvikling. Sammenlagtseieren i Baloise Belgium Tour i helgen er et meget godt bevis på det.

Skader har skapt usikkerhet

Lagets ener i fjellene under fjorårets ritt, Tobias Halland Johannessen, har hatt en utfordrende inngang til årets Tour. Drøbak-gutten veltet stygt i innledningen av sesongen, og måtte tilbringe mange uker i alternativ trening. Han gjorde et sterkt comeback i La Flèche Wallonne og Liège–Bastogne–Liège, men en ny velt i sistnevnte ritt skapte nye skadeutfordringer. Halland Johannessen er igjen tilbake i god form og en rytter som kan hevde seg spesielt i siste del av Tour de France.

Unggutten Johannes Kulset (20) er blant de aller største klatretalentene Norge har sett. Kulset leverer imponerende verdier, og til tross for sin unge alder har han vært en av lagets aller beste klatrere over tid. Under lagets høydesamling i Sierra Nevada veltet Røa-gutten stygt, og med det så det mørkt ut med tanke på å rekke å komme tilbake til årets store høydepunkt. Kulset har imidlertid på imponerende vis kjempet seg tilbake, og er en rytter vi gleder oss til å følge på årets fjelletapper.

Stor kjørestyrke og erfaring kompletterer laget

Rasmus Fossum Tiller har gjennom vårsesongen igjen vist seg som en av lagets sterkeste ryttere. Tiller vil utgjøre en viktig rolle i opptrekk på de flate etappene samtidig som det er etapper som kan passe han godt selv også. Den niende etappen med 14 grussektorer er et eksempel på dette.

Odd Christian Eiking kom til Uno-X Mobility på overtid foran denne sesongen. Med sin mangeårige erfaring som proffrytter og gode klatreegenskaper blir han en viktig bidragsyter for laget.

Tre reserver er tatt ut i tillegg til de nevnte rytterne. Reservene er satt opp i uprioritert rekkefølge og vil bli vurdert opp imot rytter som skal erstattes.

Positiv og offensiv lageier

Uno-X Mobility Cycling er del av Reitan Retail, hvor Ole Robert Reitan er CEO og medeier. I år er han enda tettere på sykkelsatsingen, som styreleder i driftsselskapet bak laget.

– De sportslige resultatene i vårsesongen viser at Uno-X Mobility hører hjemme på den største scenen i sykkelsporten. Vi er klare for å vise verden hva vi er laget av, og jeg gleder meg skikkelig til å følge med på årets Tour de France, sier han.

Reitan fremhever at sykkelsatsingen er en integrert del av forretningsstrategien i Reitan Retail.

– Sykkelsatsingen er et symbol på den omstillingen vi er i gang med, til en fremtidsrettet aktør som legger til rette for mer bærekraftige valg – hjemme, på farten og langs veien. På samme måte som vi har giret om og satser fullt på elektrifisering av både privatbil- og tungbilmarkedet, så har også sykkellaget tatt et nytt sportslig steg. Målet er uten tvil at vi skal stå øverst på pallen på minst én etappe i Tour de France i år, sier han.

 

Uno-X Mobility i Tour de France 2024

 • Magnus Cort (DEN)
 • Alexander Kristoff (NOR)
 • Søren Wærenskjold (NOR)
 • Jonas Abrahamsen (NOR)
 • Tobias Halland Johannessen (NOR)
 • Johannes Kulset (NOR)
 • Rasmus Fossum Tiller (NOR)
 • Odd Christian Eiking (NOR)


Reserver

 • Markus Hoelgaard (NOR)
 • Anders Skaarseth (NOR)
 • Andreas Leknessund (NOR)
Anders Eia Linnestad
 • Title:Head of Administration and Operations, Uno-X Mobility Cycling AS
 • E-mail:anders.eia.linnestad[at]unox.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO