Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

14.06.2024 09:25

De første el-lastebilene er nå i sving ved REMA Distribusjon sin distribunal i Narvik. Dette er et viktig ledd i REMA Distribusjon sin målsetning om å bli klimanøytral og fornybar innen 2030.

Ifølge Miljødirektoratet er nullutslipp fra tungtransporten et av de viktigste klimatiltakene i norsk ikke-kvotepliktig sektor. REMA Distribusjon og Uno-X ønsker å bidra, både ved å kutte egne utslipp og ved å gjøre overgangen til elektrisk tungtransport enklere for andre. 

85% av REMA Distribusjon sitt CO2 fotavtrykk kommer fra veitransport og ambisjonen er at i løpet av 2026 går egeneide kjøretøy på el- eller biogass, mens i 2030 skal all transport skal være mer klimavennlig.

Nytt solcelleanlegg

I november 2022 stod ny distribunal i Narvik klar hvor tilrettelegging for elektrifisering av tungtransporten ble en viktig del. Solcelleanlegg samt et effektivt energikonsept sikrer tilstrekkelig energi for å møte overgang til grønnere varetransport.

Dagligvarer ankommer Narvik med tog, og fraktes derfra med elektrisk trekkvogn til distribunalen i Bjerkvik. I første omgang kommer REMA 1000 butikkene i Ofoten og indre Troms til å få distribuert varer med elektrisk trekkvogn fra distribunalen, samt at bilen kan benyttes for returfrakt av sjømat og andre varer som skal transporteres med tog fra Narvik.

Åpen for alle transportører

Uno-X Mobility skal bli en ledende aktør på å bygge infrastruktur til underveislading for tunge kjøretøy. Selskapets første ladestasjon for tungtransport i nord er plassert ved søsterselskapet REMA Distribusjon i Bjerkvik. Dette er en sentral plassering for flere aktører i nord, og laderen vil være åpen for alle transportører for å gjøre det enklere å bytte til elektriske lastebiler.

- Laderen fra Uno-X Mobility blir tilgjengelig for både transportører som kjører for REMA Distribusjon og eksterne for å få fart på det grønne skiftet. Vi som en stor aktør må ta vårt samfunnsansvar, sier Henric Dahlstrøm, daglig leder ved REMA Distribusjon sin distribunal i Narvik.

Henric Dalstrøm
  • Title:Dagligleder REMA Distribusjon Narvik
  • E-mail:henric.dalstrom[at]rema.no
  • Company:REMA Distribusjon

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO