CEO i Reitan Retail, Ole Robert Reitan, og sjåfør i REMA Distribusjon, André Skuterud, under åpning av Uno-X lynlading for tungtransport ved REMA 1000 sin distribunal på Vinterbro utenfor Oslo. Foto: Øyvind Breivik/Reitan Retail.
CEO i Reitan Retail, Ole Robert Reitan, og sjåfør i REMA Distribusjon, André Skuterud, under åpning av Uno-X lynlading for tungtransport ved REMA 1000 sin distribunal på Vinterbro utenfor Oslo. Foto: Øyvind Breivik/Reitan Retail.

Uno-X og REMA 1000 satser stort på elektrisk tungtransport

I forbindelse med at REMA 1000 skal legge om all sin varetransport til nullutslippsløsninger, åpner Uno-X Mobility i dag selskapets første lynlader for tungtransport i Norge. Uno-X Mobility lanserer samtidig en o;ensiv satsing på å bygge o;entlig tilgjengelig infrastruktur til underveislading for tungtransport.

03.11.2023 10:24

  • Uno-X Mobility skal bli en ledende aktør på å bygge infrastruktur til underveislading for tunge kjøretøy. Selskapets første norske ladestasjon for tungtransport åpnes fredag 3. november ved REMA 1000 sin distribunal på Vinterbro utenfor Oslo
  • Åpningen markerer en milepæl i REMA 1000s offensive plan om å flytte all sin varetransport over til nullutslippsløsninger de kommende årene
  • Ladere ved REMA 1000 sine distribunaler vil være åpne for eksterne transportfirma for å hjelpe mindre transportfirma å bytte til elektriske lastebiler

– I dag åpner vi vår første norske lynlader for elektrisk tungtransport. Samtidig lanserer vi en ambisjon om at Uno-X Mobility skal bli en av de ledende aktørene på underveislading for tunge kjøretøy i Norge, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail, som er morselskap for både Uno-X Mobility og REMA 1000.

Ifølge Miljødirektoratet er nullutslipp fra tungtransporten det nest viktigste klimatiltaket i norsk ikke-kvotepliktig sektor. Reitan Retail ønsker å bidra, både ved å kutte egne utslipp og ved å gjøre overgangen til elektrisk tungtransport enklere for andre. 

Viktig klimatiltak

­– Åpningen av ladestasjonen på Vinterbro markerer et viktig klimainitiativ i REMA 1000 Norge. Vi har besluttet å flytte varetransporten vår over til nullutslippsløsninger, og har allerede satt i drift flere biogass-lastebiler. Den første el-lastebilen er på plass, og vi har over 20 bio- og el-lastebiler i bestilling i Norge og enda flere i Danmark, sier Reitan.

Reitan sier Uno-X i tiden fremover kommer til å etablere en rekke lynladestasjoner for underveislading for tungtransport, rundt om i Norge og Danmark. Han sier omfanget av satsingen avhenger av markedsutvikling, effektive godkjenningsprosesser fra lokale myndigheter, samt rask tildeling av både nettkapasitet og strøm.

Vil hjelpe mindre aktører å bytte til elektrisk

Transportdirektør i REMA Distribusjon, Rune Herje, forteller at i løpet av 2026 skal all transport med egeneide lastebiler i REMA 1000 Norge foregå på nullutslippsløsninger. Senest i løpet av 2030 skal alle eksterne transportselskaper som kjører varer for REMA 1000 ha byttet ut fossilt med enten elektrisitet eller biogass.

– En slik overgang er særlig krevende for de små transportselskapene som kjører for oss fordi det ikke eksisterer et godt nok ladenettverk for elektrisk tungtransport i Norge. Derfor har vi valgt å tilgjengeliggjøre en av lynladerne våre på Vinterbro for eksterne transportfirma, uavhengig av om de kjører for oss eller ikke. Slik tenker vi også å gjøre det ved de andre distribunalene våre, sier han.

Utvider ladesatsingen fra Uno-X Mobility

Uno-X Mobility vil stå for utbyggingen av ladenettverket, både tilknyttet REMA 1000s transportnettverk og ved offentlig tilgjengelige ladelokasjoner for tungtransport rundt om i landet. Administrerende direktør i Uno-X Mobility, Vegar Kulset sier selskapet fra før har en offensiv satsing på etablering av lynladere for personbiler i Norge og Danmark, og at satsingen på underveislading for tungtransport er et naturlig videre steg for mobilitetsaktøren. Selskapet har allerede åpnet to lynladere for tungtransport i Danmark.

Øyvind Breivik
  • Title:Kommunikasjonssjef
  • E-mail:oyvind.breivik[at]reitanretail.no
  • Company:Reitan Retail

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO