Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som motvirker likegyldighet, som med sterke verdier tar et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter. I tråd med visjonen vår, å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet, ønsker vi å rette lyset på dem som gjør mer enn de må.

07.08.2023 11:30

- Årets Ladejarl er prisen som viser at sterke verdier, personlig ansvar og engasjement er oppskriften for å skape resultater vi andre kan unne og beundre. Årets Ladejarl evner å gjøre andre gode. Årets topp ti-liste viser sterke kandidater hvor de alle bemerker seg gjennom sin stå-på-vilje for å skape noe større enn seg selv, sier Odd Reitan. 

Varm teknologi for å bekjempe ensomhet fikk prisen i fjor.

Karen Dolva ble Årets Ladejarl 2022. Med varm teknologi bidrar hun til å bekjempe ensomhet. Teknologisk nyvinning gjør det mulig for både barn og eldre å ta del i fellesskapet, uten å selv være fysisk til stede. Karen Dolva har skapt arbeidsplasser i Europa og hun inspirerer til verdibasert ledelse.

- Jeg er så takknemlig for at jeg ble valgt til Årets Ladejarl 2022. Prisen gjør det mulig å fortsette arbeidet og finne nye løsninger som er med å bekjempe ensomheten. Teknologi skal aldri erstatte mellommenneskelig kontakt, men den kan tilføre ekstra verdi, spesielt i de tilfeller hvor fysiske møter er umulig, sier Karen Dolva. 

Teknologien som er utviklet, Roboten AV1, gjør det mulig for langtidssyke barn og fortsatt delta på skolen og i sosiale aktiviteter. Roboten blir barnets øyne, øre og stemme. Teknologien beriker livet til tusenvis av eldre og deres familier, som og gjør det mulig å komme nærmere sine venner og familie uten å lære seg moderne teknologi. 

Mange nominerte med gode prestasjoner på verdibasert ledelse og arbeid.

- I år fikk vi mange gode nominasjoner. Vi i juryen skal nå velge mellom ti potensielle ladejarler som har vist lidenskap og dedikasjon i sitt arbeid. Det blir en vanskelig og givende jobb, sier Amalie Reitan. 

Juryen består av advokat Lars G. Norheim, tidligere vinner av Årets Ladejarl og generalsekretær i Stine Sofie Stiftelse, Ada Sofie Austegard, stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland, eiendomsutvikler Amalie Reitan og Colonialmajor Odd Reitan.

Her er årets topp ti-liste med kandidatene til verdiprisen Årets Ladejarl 2023 i tilfeldig rekkefølge


Knut-Eirik Dybdal, gründer og daglig leder av Arctic Race of Norway. Han engasjerer seg i flere sportslige arrangementer og sørger for gjennomføring. Med høy arbeidsmoral får han realisert drømmer og store mål. Han kjennetegnes som en motivator som får folk til å trives og jobbe sammen mot et felles mål.

Rabia Khan, grunnlegger og leder av Internasjonal Velferdsforening Trøndelag. Organisasjonen er et kompetanse- og ressurssenter for innvandrere og flyktninger i Trøndelag. Hun  er lege og har i snart 20 år jobbet som frivillig og dedikert sitt liv ved å videreføre sin kompetanse og sine erfaringer.

Ragnhild Slettner, daglig leder av Mamas Mat som tilbyr mat-tjenester for næringsliv og bidrar til den viktige inkluderingsdugnaden i Norge. Hun har stå-på-vilje og et sterkt engasjement for å skape muligheter og arbeidsplasser for flyktninger og førstegenerasjons voksne innvandrere.

Jostein Sivertsen, daglig leder i Kolstad Håndball. Gjennom sitt virke levendegjør han verdigrunnlaget og er en lederskikkelse som står på til alle døgnets tider. Med sitt pågangsmot har han skapt en klubb som er i stand til å realisere store sportslige ambisjoner på kort tid.

Jimmy Øien, grunnlegger og daglig leder av restauranten REST i Oslo. Gjennom sitt brennende engasjement og sterke stå-på-vilje løfter han bærekraftfokuset inn i kokkekunsten og gjør noe med utfordringene verden står overfor.

Bjørn Moe, dirigent og kunstnerisk leder for Nidarosdomens Guttekor (frem til våren 2023). I 50 år har han vist dedikasjon, faglig dyktighet og målrettet arbeidsfokus som har løftet korets nivå til verdenstoppen og høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse.

Ayesha Wolasmal, hjelpearbeider i konfliktområder. Hun er en samfunnsbygger som er opptatt av hva vi kan bidra med for de som opplever konflikt og utrygghet. Med pågangsmot og vilje har hun utfordret norske myndigheter til å bidra for kvinner som i dag lever under Talibans Afghanistan.

Sigrid Nedkvitne, grunnlegger og daglig leder i Friskus som gjør det mulig for alle å delta i aktiviteter som gir helsegevinster og tilhørighet i lokalsamfunnet.  Med dedikasjon og et brennende hjerte for inkludering har hun bygget opp teknologien bak Friskus.

Terje Stølan, daglig leder og grunnlegger av FIRE – Et skritt videre. Gjennom hardt arbeid og lysten til å gi andre muligheten til et bra liv, har han gjennom FIRE hjulpet folk som har litt med rus og andre utfordringer tilbake til samfunnet med tilbud om et trygt og rusfritt miljø, fritidsaktiviteter, utdanning, arbeid og nettverk.

Kimiya Sajjadi, grunnlegger av Big Enough Global som hjelper virksomheter å jobbe strategisk med inkludering og mangfold. Med sitt sterke engasjement for arbeidet  bidrar hun til at virksomheter kan gjøre sine gode intensjoner til gode handlinger.

Årlig pris og seremoni.

Årets Ladejarl kåres hvert år den 11. september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren hedres med seremoni og to millioner kroner for sitt arbeid.

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig i REITAN
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitan.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO