Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

24.05.2023 09:45

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Fra venstre: Jens Haugland, Cathrine Pia Lund og Ole Robert Reitan med Svaneprisen på Uno-X Østerås i Bærum. Foto: Øyvind Breivik/Reitan Retail

Jens Haugland
Tittel:Daglig leder
Mobil:
E-post:jens.haugland@unox.no

- Uno-X sin satsning på mer miljøvennlig bilvask er et eksempel til etterlevelse. En svanemerket bilvaskehall bruker betydelig mindre vann, fanger opp farlige kjemikalier og renser vannet slik at det kan brukes vask etter vask. Dette er sirkulær økonomi i praksis, gir en enorm miljøprestasjon, og Uno-X gjør det enkelt for forbrukere å ta gode miljøvalg, sier administrerende direktør i Miljømerking Norge, Cathrine Pia Lund.

Onsdag overrakte hun Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Ifølge begrunnelsen mottar selskapet prisen for å ha vært en pioner i sin bransje ved å satse på en bærekraftig forretningsmodell med ærlig, dokumentert og tydelig kommunikasjon som gjør det enklere for kundene å ta gode miljøvalg i en hektisk hverdag.  

Per i dag tilbys det over 40 000 svanemerkede varer og tjenester i det nordiske markedet, innen 250 produkttyper og 60 ulike bransjer. Konkurransen om Svaneprisen er derfor tøff. 

Uno-X Mobility er en del av Reitan Retail og Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail, ser et betydelig potensial for Svanemerket bilvask i Norge.

- Sammen med satsingen vår på lynlading av elbiler, så er Svanemerket bilvask et viktig grep for en bærekraftig omstilling av vår virksomhet. Svanemerking er et kvalitetsstempel, og potensialet er stort, sier Reitan.

Bare 44 av om lag 1000 bilvaskehaller i Norge er Svanemerkede. 37 av de eies og drives av Uno-X. 

Leder for Uno-X Mobility sin virksomhet i Norge, Jens Haugland, forteller at den første av Uno-X sine Svanemerkede bilvaskehaller åpnet i mars 2021.

- Kundene våre har tatt svært godt imot vårt konsept. Nå skal vi så raskt som mulig etablere 100 svanemerkede vaskehaller i Norge i første omgang. Vaskehallene bygges ved fabrikken vår i Hammel i Danmark. Det gjør det enklere og mer effektivt å bygge, samtidig som vi har god oversikt over vår påvirkning på samfunn og miljø i hele verdikjeden, sier han. 

Fakta om svanemerking:

I en Svanemerket bilvaskehall benyttes kun miljømerkede vaskemidler som er skånsomme mot helse og miljø. Avløpsvannet er om lag 90 prosent bedre renset for olje og tungmetaller, noe som reduserer faren for at farlig utslipp lekker ut i miljøet. Vannforbruket er dessuten redusert fra ca 400 liter drikkevann per bil, til 90 liter, noe som oppnås ved å rense og gjenbruke mesteparten av vannet, uten at det går ut over kvaliteten på vaskeprosessen. 

Hva betyr det at noe er svanemerket?

 

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO