Odd Reitan og Karen Dolva, Årets Ladejarl 2022. Foto: Kristoffer Wittrup
Odd Reitan og Karen Dolva, Årets Ladejarl 2022. Foto: Kristoffer Wittrup

Hvem fortjener 2 millioner kroner? Tips REITAN nå

For tiende gang deles hedersprisen Årets Ladejarl ut i september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren får 2 millioner kroner og heder og ære. Det er kommet inn mange nominasjoner, men vi ønsker enda flere tips. Nominasjonen stenger 2. mai. Hvem mener du fortjener prisen?

21.04.2023 12:30

Prisen gis til et enkeltmenneske som gjennom sterke verdier, holdninger og gjennomslagskraft utmerker seg og bidrar til samfunnsbygging. Hvem som helst kan nominere dem de ønsker, til en jury som først plukker ut topp-ti lista, før den ene velges ut som vinner.

- Vi får stadig inn gode nominasjoner som viser at det finnes mange dyktige ildsjeler i dette landet. Nå minner vi om fristen og håper på enda flere gode tips og nominasjoner fra lokalmiljøene rundt i hele landet, sier Odd Reitan. Mange blir overrasket når de får vite at alle kan nominere og dermed påvirke hvem som kan få de 2 millioner kronene i år, avslutter han. 

Tenk på hvem du mener fortjener 2 millioner og send inn ditt tips her.

Fristen for å sende inn tips er 2. mai.

De siste to vinnerne fikk prisen for bekjempelse av ensomhet med teknologi og for sitt mot til å bekjempe radikalisering og ekstremisme.

I 2022 ble Karen Dolva Årets Ladejarl, og vant 2 millioner kroner for å ha utviklet varm teknologi for å bekjempe ensomhet. Karen Dolva har sammen med selskapet sitt No Isolation utviklet teknologi som gjør det mulig for barn, unge og eldre å ta del i det sosiale uten å fysisk være til stede.

Med et kamera og en mikrofon bekjemper og belyser Deeyah Khan temaer som ekstremisme, radikalisering og muslimske kvinners rettigheter. Hun ble hedret som Årets Ladejarl for å være uredd og kompromissløs, og for å vise frem sannheter som ellers ikke er synlig. Deeyah Khan ble Årets Ladejarl i 2021.

I årene bakover er det sterke vinnere av prisen. Helle Aanesen ble Årets Ladejarl 2019 for sitt engasjement for å gi kreftsyke hjelp til å mestre livet og inspirere til fysisk aktivitet. Tale Maria Krohn Engvik, også kjent som Helsesista, som gjennom Snapchat møter ungdom på en ufarlig og enkel måte. Ada Sofie Austegard som etablerte Stine Sofies Stiftelse for å sette rettighetene til ofre, pårørende og etterlatte av voldtekt, drap og urettferdighet på dagsorden. Johan Olav Koss fikk prisen for å sikre at flere millioner krigsrammede barn får kvalitetsutdanning, utvikling av egne mål og verdier, og gleder gjennom fysisk aktivitet, lek og idrett. Rektor ved Elvebakken videregående skole, Per Solli, ble Årets Ladejarl for å forvandle skolen som toppet fraværs- og frafallstatistikken til å bli en suksesshistorie.

Årets Ladejarl deles ut av REITAN AS på Lade Gaard i Trondheim hvert år 11. september. Fristen for å nominere kandidater til årets pris er 2.mai 2023.

Her  kan du lese mer om de tidligere vinnerne av Årets Ladejarl og se film fra deres seremonier på Lade Gaard. 

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig i REITAN
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitan.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO