Håkon Solbakk, ny Executive Head Chef Speilsalen. Foto: Wil Lee Wright, Britannia Hotel.
Håkon Solbakk, ny Executive Head Chef Speilsalen. Foto: Wil Lee Wright, Britannia Hotel.

Håkon Solbakk blir Executive Head Chef i Speilsalen.

Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim, kjent for kulinarisk perfeksjon på aller høyeste nivå, får ny Excecutive Head Chef. Håkon Solbakk rykker opp fra stillingen som Head Chef og overtar ansvaret etter Christopher Davidsen.

13.03.2023 16:26

- Jeg er svært stolt og beæret over å bli spurt om å bli øverste leder i Speilsalen, etter å ha vært Head Chef nå i fire år føler jeg meg klar. Vi har et fantastisk dyktig team i Speilsalen med mange enere som sammen utgjør forskjellen både på kjøkkenet og i salen. Speilsalen skal fortsette i det gode sporet vi er i, samtidig som vi skal ta nye steg og jobbe hardt for å bli enda bedre enn før. Jeg gleder meg veldig til å fortsette på den reisen vi har startet, sier Håkon Solbakk. 

Håkon Solbakk (31) er opprinnelig fra Nærøysteine, et fiskevær ved Abelvær i Nord-Trøndelag. 

Han har flotte meritter fra en lang konkurransekarriere og ble nylig Nordisk mester i kokkekunst med 1. plass i konkurransen Nordic Chef of the Year i 2022. 

- Som leder jobber Håkon effektivt med teamet i Speilsalen. Han har sammen med Christopher vært med på å bygge opp en fantastisk vinnerkultur. Håkon er en lagspiller som brenner for å utnytte råvarer på nye og spennende måter som fører til mat med tydelig identitet, sier Arild Sjødin hotelldirektør på Britannia Hotel. 

Håkon Solbakk har vært kjøkkensjef i Speilsalen siden oktober 2019 og var med på å få restaurantens første stjerne i Guide Michelin på hjemmebane i Trondheim i februar 2020.

Håkon deltok også i det forrige uttaket til Bocuse d’Or og kom på 2. plass i den prestisjefylte Årets Kokk-konkurransen i Norge i 2021. Han har tidligere vært en del av Det Norske Kokkelandslaget i seks år.

- Jeg er veldig glad for å kunne overlate roret til Håkon som jeg har jobbet med i mange år og som kan videreutvikle det vi har bygget opp sammen. Håkon har vært en svært viktig del av teamet og suksessen vår i Speilsalen så langt, og det er derfor helt riktig at det nå er nettopp han som overtar ansvaret for restauranten, sier Christopher Davidsen. 

Speilsalen er en av flere restauranter på Britannia Hotel. Christopher Davidsen startet på Britannia Hotel ett år før dørene for det nyoppussede hotellet åpnet i april 2019. Han har hatt ansvaret for Speilsalen, som midt i pandemien ble kåret til Norges beste restaurant og som også har vunnet The Nordic Prize i 2022.

- Speilsalen er i de beste hender med Håkon og resten av det svært dyktige teamet som jobber på aller høyeste nivå der hver dag. For min del er timingen nå riktig til å gjøre andre spennende oppdrag fremover, sier Christopher Davidsen og fortsetter:

- Jeg vil gjerne takke hele teamet som har vært med på reisen under min tid i Speilsalen og også gi en stor takk og honnør til Odd Reitan og ledelsen for muligheten og alt jeg har lært og fått oppleve i tiden på Britannia Hotel, avslutter Christopher Davidsen. 

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO