Fra venstre, Rasmus Fossum Tiller, Alexander Kristoff og Anders Skaarseth. Foto: Wordup Projects
Fra venstre, Rasmus Fossum Tiller, Alexander Kristoff og Anders Skaarseth. Foto: Wordup Projects

Uno-X sykler herrenes Tour de France 2023

Uno-X Pro Cycling Team er invitert til å delta i herrenes Tour de France i 2023. Dette er idrettshistorie, for aldri før har et norsk-dansk lag syklet det ikoniske sykkelrittet.

04.01.2023 11:01

- Vi er ekstremt stolte, ydmyke og takknemlige for invitasjonen. Tour de France er den ultimate drømmen og dette er en lagseier, sier Jens Haugland, General Manager i Uno-X Pro Cycling Team. 

Haugland sier det norsk-danske laget har store sportslige ambisjoner. 

- Nå skal vi forberede oss godt. Vår langsiktige målsetting er å kjempe i toppen av ritt som Tour de France en gang i fremtiden. Det er ingen ting som tilsier at det ikke er mulig, sier han. 

Ser etter navnepartner

Tour de France er et av verdens største idrettsarrangement. Den tre uker lange sykkelfesten når ut til om lag 190 land og følges av nærmere 150 millioner mennesker. Haugland fremhever at eksponeringsverdien som Tour-deltakelsen gir er enorm, og forteller at Uno-X er på jakt etter en fremtidig partner for å ta sykkelsatsningen til neste nivå. 

- Vi ser etter en partner med et verdibasert tenkesett og et europeisk nedslagsfelt som har lyst til å satse stort og som deler vår entusiasme for sykkelsport og bærekraftig mobilitet, sier han.

Uno-X Mobility har bygget opp Uno-X Pro Cycling Team fra grunnen. Laget ble etablert i 2016, og består i dag av et kvinnelag og et herrelag, samt et eget utviklingslag. Kvinnelaget deltok i Tour de France Femmes i 2022 og skal delta også i år.

REITANs suksessformel

Med REITANs bedriftsfilosofi har Uno-X bygget sterke markedsposisjoner i Norge og Danmark. Enkle og effektive kvalitetsløsninger er kjennetegnet også for de nyeste konseptene fra Uno-X, lynlading av elbil og svanemerket bilvask. Uno-X Pro Cycling Team er steg for steg utviklet med samme filosofi og verdigrunnlag som de øvrige selskapene i Reitan Retail, forteller CEO i Uno-X Mobility, Vegar Kulset.

- Samtidig som vi er opptatt av å gjøre ting enkelt og effektivt, vet vi at det ligger mye kraft og glede i å drømme. Alle drømmer blir ikke til virkelighet, men når våre egne syklende ambassadører skal til Tour de France – for både kvinner og menn – viser det hva som kan skje når vi tør å drømme stort og jobbe langsiktig, sier han. 

Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail, som Uno-X Mobility er del av, sier han ser enda mer frem til årets sykkelsesong enn vanlig. 

- Jeg er imponert over hvordan Uno-X Mobility har klart å utvikle et sykkellag i verdensklasse, med både kvinner og menn som nå skal sykle Tour de France i 2023. Den kommende sykkelsesongen gleder jeg meg enormt til, sier Ole Robert Reitan.

 

Jens Haugland
  • Title:General Manager Uno-X Pro Cycling Team
  • E-mail:jens.haugland[at]unox.no
  • Company:Daglig leder Uno-X Norge AS

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO