Foto: REMA 1000 Danmark
Foto: REMA 1000 Danmark

REMA 1000 Danmark overtar majoriteten av ALDIs danske dagligvarenettverk

Lavpriskjeden REMA 1000 Danmark, en del av Reitan Retail, har inngått avtale om å overta majoriteten av den tyske dagligvarekjeden ALDI sitt butikknettverk i Danmark.

09.12.2022 17:35

  • REMA 1000 Danmark kjøper 114 butikklokasjoner og tre distribunaler, inkludert en portefølje av eiendommer.
  • Avtalen gir tilgang til attraktive lokasjoner som er godt egnet for REMA 1000-konseptet og bidrar til ytterligere vekst i et attraktivt marked.
  • Avtalen omfatter ikke ALDIs hovedkontor og resterende butikker i Danmark.
  • Transaksjonen er avhengig av godkjenning fra danske konkurransemyndigheter.

– REMA 1000 Danmark har vært en fantastisk veksthistorie som viser skalerbarheten og vekstpotensialet i vår forretningsmodell, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail.
– Avtalen med ALDI er et viktig steg i Reitan Retails strategi om å styrke vår posisjon, fornye og utvikle porteføljen og bidra til bærekraftig og lønnsom vekst, sier han.

Henrik Burkal, CEO i REMA 1000 Danmark, sier avtalen markerer en viktig milepæl for REMA 1000, som åpnet sine første butikker i Danmark i 1994.

– Sammen med våre franchisetakere er vi veldig nær den lokale kunden, og vi har den mest effektive driften. Det gjør at vi kan tilby svært god valuta for pengene, sier Burkal.
– Dette oppkjøpet vil gi oss muligheten til å etablere flere REMA 1000-butikker på attraktive lokasjoner, med produkter av høy kvalitet til lave priser, sier han.

Porteføljen som overtas vil utfylle og forbedre REMA 1000s eksisterende butikknettverk, bidra til vekst og økt markedsandel, i tråd med Reitan Retails strategi. REMA 1000 vil innføre Reitan Retails unike franchisemodell, med mål om forbedret effektivitet, butikkomsetning og lønnsomhet.

– Jeg er glad for å se at REMA 1000-konseptet vokser, bygget på sterke verdier, effektiv drift og lokalt eierskap, sier Odd Reitan, grunnlegger av REMA 1000 og CEO i REITAN AS, som eier Reitan Retail.
– ALDIs forretningsmodell var en stor inspirasjon da vi åpnet den første REMA-butikken i Trondheim i 1979, og preger fortsatt vår filosofi i hele REITAN i dag, sier han.Om selskapene:
REMA 1000 Danmark er et forretningsområde i Reitan Retail, et nordisk og baltisk handelshus med 42 000 medarbeidere og 3 850 utsalgssteder i syv land. Selskapet har kjente merkevarer som 7-Eleven, Narvesen, Pressbyån, R-kioski, Uno-X og YX, i tillegg til REMA 1000 i Norge og Danmark.

Holdingselskapet REITAN AS utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper, herunder Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital.

Øyvind Breivik
  • Title:Kommunikasjonssjef
  • E-mail:oyvind.breivik[at]reitanretail.no
  • Company:Reitan Retail

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO