Ida Dønheim blir konstituert hotelldirektør for Britannia Hotel

Mikael Forselius har vært hotelldirektør på Britannia Hotel siden februar 2017 og har ledet arbeidet med utviklingen av nye Britannia Hotel fra ide- og konseptutviklingsfase, nyåpning til femstjerners kultur, som har gitt flere anerkjente priser og utmerkelser. Driftsdirektør Ida Dønheim blir konstituert hotelldirektør når Mikael Forselius slutter.

21.09.2022 09:05

Mikael har, etter å ha tatt Britannia gjennom en startfase, ønske om å gå over i en mer overordnet konsern-stilling og jobbe rendyrket med konseptutvikling og strategi. Han er en synlig og entusiastisk leder som jeg har hatt et lærerikt og godt samarbeid med i flere år, sier Odd Reitan.

Etter nesten 6 år som administrerende direktør for Britannia Hotel starter Mikael Forselius som CEO for 62°NORD Hotels & Adventures. 

Jeg er evig takknemlig for at jeg har fått delta på den spennende reisen med å bygge opp Britannia til det fantastiske hotellet og den destinasjon det har blitt. Å få være med på å realisere Odd Reitan sin drøm om Britannia har helt enkelt vært et eventyr og vi har underveis høstet mange priser og utmerkelser. Men alt til sin tid, sier Mikael Forselius.

Driftsdirektør Ida Dønheim tar over rollen som hotelldirektør og blir konstituert til ut på nyåret. Ida har vært leder på Britannia siden 2018, og har sammen med nøkkelpersoner utviklet unike konsepter innenfor restaurant og hotell og tatt Britannia tilbake til fordums storhet.

Med sin lidenskap for luksus-segmentet og femstjerners service har Ida utmerket seg som en driftig leder med fokus på kvalitet, styring og gjennomføring helt siden hun startet på Britannia Hotel for fire år siden. Den fasen vi er inne i nå krever finjustering og skarpt blikk på kvalitet i konseptene og hos medarbeiderne i byens storstue, sier Odd Reitan.

Ida Dønheim er opprinnelig fra Bøfjorden på Nordmøre og har internasjonal erfaring fra blant annet The Fat Duck utenfor London og SeaDream Yacht Club. Ida er kjent som en meget faglig sterk leder, med fagutdannelse som kokk og sommelier, koblet med bred og solid erfaring fra de fleste avdelinger innen hotelldrift. Hun har senere tatt lederutdannelse ved Cornell. Dønheim har de siste årene vært både Restaurantdirektør og Driftsdirektør på Britannia Hotel.

Min profesjonelle yrkeskarriere startet her på Britannia Hotel som kokkelærling, det er derfor ekstra motiverende og stort å få denne tilliten fra styret og eiere. Det er et ærefullt oppdrag som jeg blir å tilnærme meg med stor ydmykhet og respekt. Hotellet har hatt en fantastisk reise fra gjenåpningen i 2019 og har etablert seg som et femstjerners hotell, et "House of Celebration". Jeg gleder meg til å jobbe tett sammen med et utrolig dyktig lederteam og fantastiske ansatte. Sammen skal vi fortsette med å skape gjesteopplevelser i verdensklasse, sier Ida Dønheim.

Ida Dønheim tiltrer som konstituert hotelldirektør 1. november 2022. Mikael Forselius vil være en del av Britannia Hotel ut året.

- Jeg trygg på at Britannias eiere, styret og lederteam, samt alle de flinke ansatte kommer til å drive hotellet videre i samme ånd og ta det til nye høyder, avslutter Mikael Forselius.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny Commercial Director for Britannia Hotel

Kenneth Enæs-Hanssen blir ny Commercial Director for Britannia Hotel. Enæs-Hansen går inn i en nyopprettet rolle, med overordnet ansvar for...

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO