Ida Dønheim blir konstituert hotelldirektør for Britannia Hotel

Mikael Forselius har vært hotelldirektør på Britannia Hotel siden februar 2017 og har ledet arbeidet med utviklingen av nye Britannia Hotel fra ide- og konseptutviklingsfase, nyåpning til femstjerners kultur, som har gitt flere anerkjente priser og utmerkelser. Driftsdirektør Ida Dønheim blir konstituert hotelldirektør når Mikael Forselius slutter.

21.09.2022 09:05

Mikael har, etter å ha tatt Britannia gjennom en startfase, ønske om å gå over i en mer overordnet konsern-stilling og jobbe rendyrket med konseptutvikling og strategi. Han er en synlig og entusiastisk leder som jeg har hatt et lærerikt og godt samarbeid med i flere år, sier Odd Reitan.

Etter nesten 6 år som administrerende direktør for Britannia Hotel starter Mikael Forselius som CEO for 62°NORD Hotels & Adventures. 

Jeg er evig takknemlig for at jeg har fått delta på den spennende reisen med å bygge opp Britannia til det fantastiske hotellet og den destinasjon det har blitt. Å få være med på å realisere Odd Reitan sin drøm om Britannia har helt enkelt vært et eventyr og vi har underveis høstet mange priser og utmerkelser. Men alt til sin tid, sier Mikael Forselius.

Driftsdirektør Ida Dønheim tar over rollen som hotelldirektør og blir konstituert til ut på nyåret. Ida har vært leder på Britannia siden 2018, og har sammen med nøkkelpersoner utviklet unike konsepter innenfor restaurant og hotell og tatt Britannia tilbake til fordums storhet.

Med sin lidenskap for luksus-segmentet og femstjerners service har Ida utmerket seg som en driftig leder med fokus på kvalitet, styring og gjennomføring helt siden hun startet på Britannia Hotel for fire år siden. Den fasen vi er inne i nå krever finjustering og skarpt blikk på kvalitet i konseptene og hos medarbeiderne i byens storstue, sier Odd Reitan.

Ida Dønheim er opprinnelig fra Bøfjorden på Nordmøre og har internasjonal erfaring fra blant annet The Fat Duck utenfor London og SeaDream Yacht Club. Ida er kjent som en meget faglig sterk leder, med fagutdannelse som kokk og sommelier, koblet med bred og solid erfaring fra de fleste avdelinger innen hotelldrift. Hun har senere tatt lederutdannelse ved Cornell. Dønheim har de siste årene vært både Restaurantdirektør og Driftsdirektør på Britannia Hotel.

Min profesjonelle yrkeskarriere startet her på Britannia Hotel som kokkelærling, det er derfor ekstra motiverende og stort å få denne tilliten fra styret og eiere. Det er et ærefullt oppdrag som jeg blir å tilnærme meg med stor ydmykhet og respekt. Hotellet har hatt en fantastisk reise fra gjenåpningen i 2019 og har etablert seg som et femstjerners hotell, et "House of Celebration". Jeg gleder meg til å jobbe tett sammen med et utrolig dyktig lederteam og fantastiske ansatte. Sammen skal vi fortsette med å skape gjesteopplevelser i verdensklasse, sier Ida Dønheim.

Ida Dønheim tiltrer som konstituert hotelldirektør 1. november 2022. Mikael Forselius vil være en del av Britannia Hotel ut året.

- Jeg trygg på at Britannias eiere, styret og lederteam, samt alle de flinke ansatte kommer til å drive hotellet videre i samme ånd og ta det til nye høyder, avslutter Mikael Forselius.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO