Odd Reitan og Karen Dolva : Foto: Kristoffer Wittrup
Odd Reitan og Karen Dolva : Foto: Kristoffer Wittrup

Karen Dolva vinner Årets Ladejarl med teknologi mot ensomhet

Med «varm teknologi» bekjemper vinneren av Årets Ladejarl ensomhet. Gjennom teknologiske nyvinninger får både barn og eldre muligheten til å ta del i fellesskapet – uten selv å være fysisk til stede. Prisen på to millioner kroner går i 2022 til Karen Dolva.

10.09.2022 11:47

- Årets vinner har et pågangsmot som vi beundrer, og står for verdier vi ønsker å belønne med Årets Ladejarl-prisen. Ensomhet er et folkehelseproblem, som kan ramme alle uansett alder, kjønn eller bakgrunn. Gjennom teknologi bidrar Dolva i kampen mot ensomheten, i tillegg har hun skapt arbeidsplasser i Europa hvor ansatte får muligheten til å vokse både faglig og personlig, sier Odd Reitan.

Verdibaserte resultater i verdensklasse

Årets vinner viser sterk drivkraft for utvikling av velferdsteknologi og skaper resultater i verdensklasse. Det er gode vekstmuligheter og stort potensialet for både årets vinner og selskapet hennes, No Isloation.

- Det er nesten uvirkelig å få denne beskjeden, det betyr enormt mye at noen ser og forstår hva vi forsøker å oppnå. Ensomhet er et samfunnsproblem som må tas på alvor, men som alt for ofte glemmes og gjemmes bort. Når de mest sårbare er de vi ikke husker å ta med, da er noe alvorlig galt. Jeg vet at varm teknologi kan hjelpe de som tidligere kanskje har måtte gi slipp på sitt sosiale liv, og om teknologi kan spille en så viktig rolle, da er det verdt å utvikle den, forteller Karen Dolva

Varm teknologi

Karen Dolva er også en lagbygger. Hun ser menneskene rundt seg og viser evne til å forholde seg til mennesker på tvers av generasjoner. Hun jobber daglig med utfordringene knyttet til ensomhet. Karen Dolva har tatt tak i problematikken gjennom utradisjonell bruk av ny teknologi og utøvelse av solid kvalitet. Arbeidet hennes har også blitt lagt merke til internasjonalt, står det i juryens begrunnelse.

Sammen med sitt team i No Isolation har de med «varm teknologi» bygd roboten AV1 som gjør det mulig for langtidssyke barn og fortsatt delta på skolen og i sosiale aktiviteter. Roboten blir barnets øyne, øre og stemme.

- Jeg er så takknemlig for at jeg er blitt valgt til Årets Ladejarl i år. Teknologi skal aldri erstatte mellommenneskelig kontakt, men den kan tilføre ekstra verdi, spesielt i de tilfellene hvor fysiske møter er umulig. Vi jobber innenfor et område som er vanskelig å måle effektene av, og da er det så viktig at noen ser og anerkjenner at målene våre er viktige, og at det å utvikle teknologi som møter de litt mykere behovene virkelig kan spille en rolle, sier Karen Dolva.

I tillegg til roboten AV1 har de utviklet et hjelpemiddel med navnet Komp som beriker livet til tusenvis av eldre og deres familier. Komp gjør det mulig for de som sliter med moderne teknologi å komme nærmere sine venner og familiemedlemmer digitalt. Skjermen med en knapp som lar eldre motta bilder, meldinger og videoanrop uten at de må å lære seg ny teknologi, har fått mange til å trekke på smilebåndet og minimert geografiske avstander.

- Denne prisen og anerkjennelsen jeg og No Isolation nå får gjør det mulig for oss å jobbe enda mer med teknologien som kan være med å bekjempe ensomheten, sier Karen Dolva.

Mennesker som motiverer og inspirerer

Årets Ladejarl finansieres og gis av REITAN AS. Prisen er på to millioner kroner, og i tillegg får vinneren skulpturen «Colonialmajoren» av Per Sverre Dahl. Prisen gis en person som har utmerket seg i arbeidet for et varmere samfunn gjennom verdibasert ledelse og arbeid. Det hele motiveres av selskapets visjon om å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

- Karen Dolva har en lederstil i tråd med det prisen beskriver. Prisen er et bevis på at man som enkeltindivid motiverer og inspirerer andre til å skape resultater. Det mener vi Karen Dolva viser på en tydelig og ordentlig måte, avslutter Odd Reitan.

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig i REITAN
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitan.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO