Posten Moderne inviterer til magisk time

Verdenskjente Ugo Rondinone er første kunstner ut når Posten Moderne vise sine ambisjoner for Trondheim. Høyt over takene, poetisk og utfordrende på samme tid, svever nå neonkunstverket Our Magic Hour (2003). Our Magic Hour avdukes under Skeivt Kulturår og er en permanent installasjon. I en mannsalder har Rondinone skapt kunstverk som kobler sensualitet, kjærlighet, humor og konkret poesi sammen.

01.09.2022 15:39

Stilas, kraner og stort oppbud av teknikere fra Skanska og Trondheim stål har bidratt til å få neonverket på plass på rekordtid.

- Det har vært en nervepirrende prosess å få på plass et så stort verk på 7 ganger 8 meter, sier direktør for Posten Moderne, Marit Album Kvernmo. Hun har ledet prosessen frem mot åpning. - Nå er jeg utrolig stolt. Dette er et lite glimt inn i Posten Moderne som vi håper skaper nysgjerrighet for hva som kommer i 2024. Vi lover flere opplevelser på vei til ferdig museum, avslutter Album Kvernmo.

 

- Med Our Magic Hour setter vi tonen for engasjementet, gløden og entusiasmen som Posten Moderne skal skape lokalt og internasjonalt. Vi er stolt over å avduke et verk som er mer nødvendig enn noensinne, med toleranse og mangfold som sentrale verdier. Det er rørende og inkluderende på samme tid, et verk som omfavner Trondheim fortsetter Ole Robert Reitan.

Fredag 9. september inviteres alle til innvielse av verket offisielt av Ole Robert Reitan. Da slås verket på, for full musikk og på kvelden blir det konsert med popikonet Metteson. Posthallen åpner også for publikum for første gang siden nittitallet lørdag med verkstedsaktiviteter med kunstneren Marius Amdam, åpent for alle.

-  Vår magiske time kan leses på mange måter, det er intimt og inviterende samtidig som det også kan peke på et felles minne, et tidspunkt på døgnet når solen går ned, eller den hemmelige stunden man har sammen helt alene med den man er glad i, sier styreleder Tone Hansen.

Rondinone har stilt ut på de mest prestisjetunge biennaler, og har vunnet en rekke priser. I 2016 skapte utendørsprosjekt Seven Magic Mountains i Nevada-ørkenen store overskrifter og befestet hans posisjon i kunstfeltet. Her har han bygget ni meter høye totempelaktige strukturer laget av kampestein malt i lysende neonfarger. Skulpturene trekker mer enn tusen besøkende hver eneste dag.

Rondinones varierte praksis inneholder metaforiske og ikoniske referanser som skyer, dyr og svømmere, poesi i neon og klare referanser til popkunst. Verkene tar ofte utgangspunkt i hverdagslige gjenstander (f.eks. lyspærer, masker og trær). Disse får en poetisk dimensjon ved å bli behandlet på en spesiell måte gjennom farger og materialitet. Hans verker har en lang rekke referanser til modernismen, idebasert kunst, konkret poesi og ikke minst popkunstens omfavnelse av hverdagsliv.

 

Fakta

Ugo Rondinone ble født 1964 i Brunnen i Sveits og studerte ved Hochschule für angewandte Kunst i Wien frem til 1990. Han skiftet adresse til New York i 1998, og videreutviklet her sine kunstneriske ferdigheter. Det over 20 år lange samlivet med den anerkjente poeten John Giorno, som gikk bort i 2019, var en sterk drivkraft bak den enorme variasjonen og dybden i verkene som Ugo stadig utvikler og en inspirator til å utforske forholdet mellom poesi og installasjon.

Om Metteson og musikken

Hvis Posten Moderne var en person, ville det vært Metteson. Artisten er selve soundtracket til museet i den fasen vi er nå og personifiseringen av det vi drømmer om å bli. Metteson har en helt naturlig lekenhet og fleksibilitet i uttrykk, i kombinasjon med dybde og alvor, som treffer både hjerte og hjerne

 

Om verkstedsaktivitetene på Åpen dag lørdag

Vi inviterer til malerverksted hvor ungene virkelig skal få mulighet til å utfolde seg i selskap med en ekte kunstner. Sammen med den ekspressive maleren Marius Amdam, store flater, brede pensler og klare farger skal de få kjenne på skaperglede og bokstavelig talt sette farge på veggene i Postgården.

Marit Album Kvernmo
  • E-mail:Marit[at]postenmoderne.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO