Årets Ladejarl Topp ti 2022
Årets Ladejarl Topp ti 2022

En av disse ti blir Årets Ladejarl 2022

Årets Ladejarl topp ti er klar og en av dem får to millioner kroner for sin stå-på-vilje for å skape noe større enn seg selv. Årets Ladejarl er en årlig hederspris som gis til en enkeltperson som har utmerket seg i verdibasert ledelse og arbeid. Prisen er en æresbevisning for å ha fulgt sine drømmer.

17.08.2022 07:30

- Årets topp ti liste består av enkeltmennesker som tør å følge sine verdier og virkelig brenner for det de holder på med. Det kommer tydelig frem at årets kandidater er dyktige ledere og frontfigurer som viser lidenskap og dedikasjon til sitt arbeid om å gjøre samfunnet til et varmere sted, sier Odd Reitan.

I fjor gikk Årets Ladejarl til Deeyah Khan for å ha utmerker seg som uredd og kompromissløs i kampen for likeverd.

- Det spesielle med prisen er at den tildeles den som tar i et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner og motvirker likegyldighet. Hvert år har vi en åpen nomineringsrunde hvor alle kan nominere sine kandidater, og antallet nominasjoner som kommer inn viser at det finnes mange sterke ildsjeler i landet, sier Ada Sofie Austegard som selv fikk prisen i 2017.

Her er årets topp ti liste til verdiprisen Årets Ladejarl, i tilfeldig rekkefølge:

Adrian Tollefsen er grunnlegger og generalsekretær i Mental Helse Ungdom. Han har et brennende engasjement for at alle skal ha like muligheter til en god psykisk helse. Gjennom pandemien har pågangen vært stor, og hjelpetiltakene til Mental Helse Ungdom har vært viktig.

Eirik Holdal har stort engasjement for Meløy Kommune. Han arrangerer aktiviteter for barn og unge, brenner for involvering og inkludering. Holdal viser at man kan bringe verden tettere til seg ved bruk av innovative kanaler og medier. I skrivende stund arrangerer han Arctic Gaming Experience2022 med deltakere fra hele verden.

Trude Jacobsen er generalsekretær og grunnlegger av Dråpen i Havet. Hun viser et utrettelig engasjement for å hjelpe og beskytte flykninger på sin ferd. I forbindelse med krigen i Ukraina har Dråpen i Havet vist støtte og rask evne til å mobilisere for å hjelpe.

Jan Gunnar Skogås brenner for utvikling og fremskritt innen pasientbehandling med medisinsk teknologi og invasjoner som bedrer diagnostikk og behandling. Hans engasjement har redusert rehabiliteringstiden ved Røros Sykehus og styrket lokalsamfunnet.

Nasreen Begum er initiativtaker og leder av Bydelsmødre Norge. Gjennom samtaler, prosesser og aktiviteter bygges broer mellom nyankomne og myndigheter som øker tilliten og forenkler integreringen. Under korona-pandemien sørget de for å informasjon til minoritetsbefolkningen.

Karen Dolva er gründer av No Isolation, som bringer folk sammen gjennom teknologi og kunnskap. Hun har gjennom teknologi og smarte løsninger klart å minimere følelsen av ensomhet for både barn og voksne.

Katrin Brubakk er barnepsykolog og har i flere år jobbet i flyktningeleiren i Moria. Med sin erfaring og kunnskap hjelper hun til gjennom dialog og forståelse. Hun jobber hardt for at informasjon om forholdene i leirene skal komme ut og øke kunnskap og forståelse.

Aisha Bigset har startet sin egen organisasjon Association Mpore Mama (AMM) for at kvinner skal inkluderes i samfunnslivet. Gjennom AMM sørger Bigset for at kvinner i Burundi får tilgang til elementære sanitærartikler. De syr tøy bind som fraktes til Bigset sitt tidligere hjemland. Hun har også opprettet en egen systue i Burundi.

Lise Klaveness er fotballpresident og kjent for sitt mot på talerstolen i FIFA-kongressen. Hun viser stort engasjement innen menneskerettigheter og like muligheter for alle uansett bakgrunn.

Mats Zuccarello brenner for å gi alle barn like muligheter til en barndom hvor man får utfolde seg gjennom idrettsglede, lek, mestring og moro. Gjennom Zucarellostiftelsen jobber han for å redusere utenforskap blant barn og unge ved at flest mulig får delta i organisert og egenorganisert idrett og fysisk aktivitet.

 Årets Ladejarl finansieres og gis av REITAN AS, og prisen er på to millioner kroner. I tillegg får vinneren skulpturen «Colonialmajoren» av Per Sverre Dahl. Årets Ladejarl deles ut hvert år på Lade Gaard i Trondheim under en egen seremoni. I år deles prisen ut lørdag 10. september.

Juryen består av advokat Lars G. Norheim, tidligere vinner av Årets Ladejarl og generalsekretær i Stine Sofie Stiftelse, Ada Sofie Austegard, stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland, regissør Amalie Reitan og Colonialmajor Odd Reitan.

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig i REITAN
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitan.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO