Reitan Retail inngår samarbeid med Nobels Fredssenter

02.06.2022 09:16

Handelsselskapet Reitan Retail inngår samarbeid med Nobels Fredssenter med formål å synligjøre hvilken rolle dialog og ytringsfrihet spiller for demokrati og fred.

CEO i Reitan Retail, Ole Robert Reitan, og leder for Nobels Fredssenter, Kjersti Fløgstad. (Foto: Ulrik Rolfsen)

Øyvind Breivik
Tittel:Kommunikasjonssjef
Mobil:
E-post:oyvind.breivik@reitanretail.no

– I Reitan Retail identifiserer vi oss tett med fredsprisen som ble tildelt i 2021. Ytringsfrihet har vært en rød tråd gjennom historien vår, der særlig convenience-virksomheten, som Narvesen og Pressbyrån, har vært fyrtårn for nettopp ytringsfriheten. I tillegg ligger ytring og dialog i hjertet av våre verdier: Vi snakker med hverandre, ikke om hverandre, sier CEO Ole Robert Reitan.

Reitan Retail går inn som «Nobel Peace Prize Celebration Partner» for fredsprisen 2021, som ble tildelt Maria Ressa og Dmitrij Muratov. De to journalistene vant prisen for sitt arbeid for pressefrihet og ytringsfrihet.
– Det er en viktig og sterk sammenheng mellom ytringsfrihet, informasjonsfrihet, demokrati og fred. Krigen i Ukraina er en påminnelse om hvor viktig dette arbeidet faktisk er, sier leder for Nobels Fredssenter, Kjersti Fløgstad.

Ole Robert Reitan sier ytringsfrihet også er sentralt i hvordan menneskene i selskapet skal behandles.
– Vi har som grunnprinsipp at vi tror på enkeltmennesket, og at alle våre 42 000 kollegaer skal få være seg selv, at alle skal kunne komme på jobb og uttrykke sin personlighet og sine personlige egenskaper og meninger. Dette er en drivkraft for positiv endring og utvikling av selskapet, sier Reitan.

Avtalen mellom Nobels Fredssenter og Reitan Retail strekker seg ut 2022 og omfatter støtte til Fredsprisutstillingen samt en rekke arrangementer knyttet til fredsprisen, samt bidrag til å avholde en internasjonal fredskonferanse og ytringsfrihets-festival.

Se dialog mellom Kjersti Fløgstad og Ole Robert Reitan på Fredsbenken (link). 

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 43 000 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO