Birgit Skarstein og Ole Robert Reitan (Foto: Ulrik Rolfsen)

Birgit Skarstein inngår samarbeid med Reitan Retail

Samfunnsprofil og idrettsutøver Birgit Skarstein inngår avtale om langsiktig partnerskap med handelsselskapet Reitan Retail. Avtalen skal styrke Skarsteins rammer i OL-satsingen og sikre Reitan Retail en rollemodell og samfunnskontakt mens hun er aktiv idrettsutøver og videre som fast ansatt etter endt idrettskarriere.

23.05.2022 13:32

Skarstein (33) har bred erfaring fra media, politikk og organisjonsliv, i Norge og internasjonalt. Blant en rekke ulike roller og verv, har hun vært representant for Arbeiderpartiet i Oslo bystyre fra 2015-2019, ledet Idrettsgallaen på NRK og i ti år vært medlem av Global Shapers, et initiativ for unge ledere i regi av World Economic Forum.

Skarstein er også en verdenskjent paralympisk utøver, både som roer og langrennsløper. Hun har konkurrert i fem paralympiske leker og ble i Tokyo i 2021 paralympisk mester i roing. Skarstein har vunnet 12 VM-medaljer, hvorav seks gull, satt flere verdensrekorder og vunnet verdenscupen sammenlagt både i roing og langrenn.

Skarsteins prestasjoner både på idretts- og samfunnsarenaen gjenspeiles i en rekke priser, medaljer og anerkjennelser. Hennes engasjement, deltakelse og måloppnåelse i samfunnslivet parallelt med satsing på høyeste sportslig nivå gir en sjeldent verdifull erfaringsbase.

– Birgit har en imponerede bredde i sin merittliste, fra næringsliv, politikk, idrett og samfunn, både i Norge og internasjonalt. Hun er visjonær og målrettet i sitt samfunnsengasjement, med en tydelig stemme og tro på inkludering, mangfold og likeverd, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail.

– Birgits visjon passer svært godt med verdigrunnlaget til Reitan Retail, et selskap som dyrker mennesker som brenner for noe og gir tillit til å gjennomføre. Hos oss skal alle ha mulighet til å lykkes, sier Reitan.

Skarstein har valgt en strategi med langsiktige relasjoner til samarbeidspartnere som passer og styrker hennes verdier, stemmer overens med hennes visjoner og som tar samfunnsansvar, både i dag og for fremtiden.

– Min visjon er å gjøre en forskjell. Idretten er fantastisk til å skape engasjement og bygge samhold. Både på idrettsarenaen og i samfunnet jobber vi som et lag der alle bidrar i hver sin rolle. Det handler om å gi enkeltmennesker muligheter og samtidig verdsette fellesskapet. Reitan Retail er et verdibasert selskap som passer godt med med mine visjoner og det jeg står for, sier Skarstein.

Reitan Retail skal være en aktiv støttespiller for Skarstein i avtaleperioden fra 2022 til og med 2024. Når Skarstein avslutter sin karriere som aktiv toppidrettsutøver går avtalen over i en fast ansettelse, som samfunnskontakt i Reitan Retail sin avdeling for Kommunikasjon og samfunn.

– Med denne form for avtale, har jeg mulighet til å satse på idretten så lenge jeg ønsker det, samtidig som jeg har mulighet til å fortsette samfunnsengasjementet fra en solid plattform også etter endt idrettskarriere. Det passer meg midt i blinken, og jeg gleder meg til å komme enda tettere på selskapet og menneskene, sier Skarstein.

Allerede i 2022, skal Skarstein starte arbeidet med å lede et rådgivende organ i Reitan Retail, «future advisory board», som skal skal gi innspill og råd til selskapet i utformingen av fremtidens kundeopplevelser, under overskriften «Retail2050».

Birgit Skarstein

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny Commercial Director for Britannia Hotel

Kenneth Enæs-Hanssen blir ny Commercial Director for Britannia Hotel. Enæs-Hansen går inn i en nyopprettet rolle, med overordnet ansvar for...

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO