Rune Bjerke, Annika Sigfrid og Eilert Giertsen Hanoa
Rune Bjerke, Annika Sigfrid og Eilert Giertsen Hanoa

Rune Bjerke blir styreleder i Reitan Retail

Næringslivsleder og tidligere konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, går inn som styreleder i handelsselskapet Reitan Retail, mens mangeårig finansrådgiver Annika Sigfrid og Kahoot!-sjef Eilert Hanoa blir nye styremedlemmer. Dagens styreleder, Odd Reitan, trer ut av styret i Reitan Retail for å rendyrke eierrollen som daglig leder i REITAN AS.

11.05.2022 09:05

- Reitan Retail har en spennende tid foran seg som et ledende internasjonalt handelsselskap med en solid plattform for lønnsom og bærekraftig vekst. Det er med stor glede jeg overlater styrelederplassen til Rune Bjerke, sier Odd Reitan, styreleder og eier i holdingselskapet REITAN, der Reitan Retail inngår.

- I Rune Bjerke får vi en styreleder med bred erfaring fra næringslivet, som setter høye ambisjoner og som inspirerer. Med Rune som styreleder og Ole Robert som CEO i Reitan Retail, har jeg full tillit til at selskapet navigeres etter våre sterke verdier og filosofi, og med stø hånd inn i fremtiden, sier Odd Reitan.

Styret i Reitan Retail består etter endringene av Rune Bjerke (styreleder), Annika Sigfrid (styremedlem), Eilert Hanoa (styremedlem) og Magnus Reitan (eier og styremedlem). Flere styremedlemmer, herunder ansatte-representanter, blir kommunisert når de er på plass.

- Annika Sigfrid har unik erfaring og kunnskap om kapitalmarkedet, mens Eilert Hanoa etter vårt syn er Norges råeste teknologileder, sier Odd Reitan. - Dette er kompetanse og erfaring som kommer godt med i Reitan Retail, et selskap som er både ansvarlig og nyskapende, og som skal fortsette å fornye seg for fremtiden, sier Odd Reitan.

Reitan Retail er et ledende nordisk og baltisk handelsselskap med 3 850 utsalgssteder, 42 000 sysselsatte og en rekke sterke merkevarer innenfor dagligvare, convenience og mobilitet, blant annet REMA 1000 Norge og Danmark, 7-Eleven, Innom, Narvesen, Pressbyrån, R-kioski, Uno-X og YX. Reitan Retail ledes av CEO Ole Robert Reitan.

Rune Bjerke (61) er tidligere finansbyråd i Oslo og næringslivsleder, senest som konsernsjef i DNB fra 2007-2019. Han har også bred styreerfaring. I tillegg til Reitan Retail er han blant annet styreleder i Wallenius Wilhelmsen og nestleder av styrene i Norsk Hydro og Schibsted. Bjerke har utdanning i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo og en mastergrad (MPA) fra Harvard University.

Annika Sigfrid (47) er finansrådgiver og investor med 25 års erfaring fra nordisk og internasjonal investment banking og equity capital markets (ECM), blant annet som ECM-sjef i Nordea og før det blant annet i ABG Sundal Collier og Carnegie. Hun har hatt ansvar for flere børsintroduksjoner og er i dag engasjert som rådgiver på aksjerelaterte transaksjoner og i en rekke styrer. Sigfrid er utdannet økonom fra Stockholm School of Economics.

Eilert Giertsen Hanoa (52) har en lang og innholdsrik karriere innen teknologi og næringsliv i Norge som startet da han som 15-åring etablerte sitt første IT-selskap. Han grunnla og ledet Mamut frem til selskapet ble en del av Visma i 2011, der han var leder for Visma SMB frem til 2018. Siden 2019, har han vært konsernsjef i det globale læringsplattformselskapet Kahoot!. Hanoa har utdanning fra Handelshøyskolen BI.

 

Fakta om Reitan Retail

Reitan Retail er et ledende handelsselskap i Norden og Baltikum med virksomhet innen dagligvare, servicehandel og mobilitet i syv land. Vi er en familie med 42 000 positive og offensive mennesker og sterke merkevarer som REMA 1000, Innom, Narvesen, R-kioski, Pressbyrån, Uno-X, YX og 7-Eleven. Med sterke verdier, effektiv drift og lokalt eierskap, skaper vi de beste kundeopplevelsene i folks hverdag og bidrar til en mer bærekraftig fremtid.

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig i REITAN
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitan.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO