«Eksamen» i butikkdrift – elever tar over REMA 1000

REMA 1000 kjøpmann Jan Pedersen overlater på lørdag 23. april butikken sin i Dusavik til elever fra Godalen videregående Skole. Yrkesfagelevene skal etter flere måneders forberedelser drive butikken, med ett mål i sikte: å oppnå høyere omsetning enn kjøpmannen klarer på en vanlig lørdag.

22.04.2022 13:58

På lørdag skal REMA 1000 Dusavik i Stavanger drives av elever som til vanlig studerer salg, service og reiseliv på Godalen videregående skole. I flere måneder har elevene planlagt og forberedt seg til å drive butikken en hel dag, som blir en «eksamen» både i dagligvaredrift og god kundeservice. Elevene skal drive butikken og skal konkurrere om å oppnå høyere omsetning enn de ansatte klarer på en vanlig lørdag.

- Den nye læreplanen for salgsfaget vil kreve betydelig mer praktisk opplæring, og her har også vi som driver med salg et ansvar for å ta imot både praksiskandidater fra VGS og lærlinger for å sikre godt innpass i yrkeslivet til den påtroppende generasjonen, sier kjøpmann Jan Pedersen i REMA 1000 Dusavik.

- Jeg er stolt over å være i et system som ser menneskene og som har vært så behjelpelige med å få dette arrangementet gjennomført. Nå håper jeg at enda flere kjøpmenn i REMA 1000 og butikksjefer i alle ledd av detaljhandelen åpner butikkene og sprer sin kunnskap videre til elever og påtroppende lærlinger fra høsten av, legger Pedersen til.

Første gang i Rogaland

Elevovertakelsen av REMA 1000 er et pilotprosjekt for Godalen VGS og regionen.

- Dette er første gang noen gjør noe slikt i Rogaland. Målet med prosjektet er å få elevene ut av klasserommet og inn i arbeidslivet. Praktisk læring gjør at elevene får erfare sammenhengen med det de lærer på skolen samt at en variert skolehverdag gir økt motivasjon og innsatsvilje. Vi håper med dette at ungdommen ser hvilke muligheter yrkesfag virkelig kan gi, sier Anne Dorthe Magnus Ask, avdelingsleder for Salg, service og reiseliv ved Godalen VGS.

For å sørge for ekstra trafikk til butikk denne dagen slik at elevene vinner utfordringen, vil det fra kl. 11-15 være loddtrekning med over 50 spennende premier, salg av mat og drikke, aktivitetstelt, og ballongdyr for de aller minste kundene. Overskuddet vil gå til Ukraina via Røde Kors.

Hanne Knudsen
  • Title:Leder for Kommunikasjon
  • E-mail:hanne.knudsen[at]rema.no
  • Company:REMA 1000

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO