Odd Reitans store drøm om å ta ærverdige Britannia Hotel tilbake til storhetstiden nærmer seg realisering.

14.02.2018 16:29

Endelig er åpningsdatoen for Odd Reitans Britannia Hotel bekreftet. Hotellet re-åpner som klassisk, moderne 5-stjerners fullservicehotell, 01. April 2019, etter nærmere 3 års omfattende total-renovering. I dag åpner online booking av overnatting på det etterspurte hotellet i Trondheim.

Britannia Hotel Fasade

Britannia Hotel åpnet første gang i 1870 i Dronningens Gate i sentrum av Trondheim og går nå igjennom en av de største totalrenoveringene innen hotellnæringen i Skandinavia noensinne.

Totalinvesteringen beløper seg til over 1 milliard kroner.

Når hotellet re-åpner 01. April 2019 vil det bli et rendyrket 5 stjerners fullservice hotell av topp internasjonal standard, som er 100% nyrenovert. Hotellet vil fremstå som nytt på alle områder rent fysisk, med klassiske fem stjerners tjenester, som blant annet 24 timers roomservice, turn down service på alle oppgraderte rom, doorman og concierge.

Samtidig blir Britannia nå et frittstående hotell uten noen kjedetilknytning.

Britannia Hotel skal etter gjenåpning i 2019 fremstå som ett av Skandinavias aller beste hotell, et reisemål i seg selv. Hotellet skal være et naturlig førstevalg for bespisning i Trondheim med seks ulike mat- og drikkekonsept, fra spennende, uformelle restauranter, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen, som skal drives av Bocuse D`Or sølvvinner i 2017, Christopher William Davidsen.  Ambisjonen for Speilsalen følger ambisjonene for hotellet, å lage en av Norges aller beste restauranter.

Britannia får 257 nye, komfortable rom i mange ulike kategorier og flere flotte suiter, hvorav toppsuiten, Tårnsuiten er på over 220kvm og har mulighet for connecting rom til 14 ekstra rom, dersom man reiser sammen med et crew eller et stort entourage.

Hotellet får også en fantastisk oppgradert spa og velværeavdeling på over 1200kvm med eget nytt fitness center i tilknytning til dette.

Under total-renoveringen har man revet store deler av hotellet og bygget det opp igjen fra grunnen av. Kun det kjente fasadebygget mot Dronningens gate fra 1897 står igjen, med Palmehaven fra 1918, Salongene og Speilsalen. Disse pusses opp på en respektfull og varsom måte. Fasaden blir bevart og pusset opp til slik det opprinnelig var. Innvendig er alle etasjekonstruksjoner satt opp på nytt. Alt av ventilasjon, elektriske og tekniske anlegg er nytt. Bygget får passivhus standard og hele hotellet klassifiseres som A-klasse bygg. Hotellveteranen Bjarte Gjerde har ledet arbeidet for Britannia Hotel AS siden 01. Januar 2016. Mikael Forselius er ansatt som hotelldirektør og Peter Gjerde er markedssjef.

Målet med satsingen er å bidra til å løfte Trondheim som internasjonal destinasjon og trekke flere internasjonale gjester til byen og tilføre et nytt, spennende hotellprodukt og restauranthus både til nye internasjonale gjester, men også nasjonale og lokale. Ambisjonen er at Britannia Hotel skal bli et reisemål i seg selv.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 43 000 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO