Styrker ytterligere satsningen på lokalmat

I forbindelse med åpningen ny butikk i Sandnes, signerte REMA 1000 Rogalands Matmanifest – en avtale om å fremme lokalmat i regionen.

17.08.2017 21:23

– Helt i tråd med målet om å gjøre lokalproduserte varer mer tilgjengelig, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000.

– Det er en stor glede å være her i matfylket Rogaland og slutte seg til målet om å løfte fram og bekrefte matkulturen i regionen.

Sammen med regiondirektør for NHO Rogaland, Svein Olav Simonsen, signerte Reitan det regionale matmanifestet. Simonsen syns det er stas at REMA 1000 som den første nasjonale kjeden slutter seg til lokalmatmanifestet.

– REMA 1000 viser at de mener det de sier med satsing på lokalmat gjennom vareutvalg i denne fine butikken, det gleder meg. Varene er løftet fram. Vi synes det er skikkelig stas at REMA 1000 går foran, sier Simonsen.

Lokalmat til lave priser

– Ikke bare markerer vi åpningen av butikk nummer 600 og bekrefter våre ambisjoner om videre vekst. Vi viser også at vi tar kundenes ønske på alvor. Vi skal gjøre handleopplevelsen hos oss mer spennende, blant annet gjennom et bredere utvalg lokale varer til de samme lave prisene som kjennetegner REMA 1000, sa en offensiv Reitan under signeringen.

Rogalands regionale Matmanifest ble lansert under åpningen av årets Gladmat-festival. Initiativtakere er blant annet Rogaland fylkeskommune, NHO Rogaland, Gladmat og en rekke regionale leverandører fra matregionen.

Lokal stolthet

Til stede ved signeringen var også en rekke lokale leverandører som vil tilby sine produkter i hyllene til Kjøpmannen, Kjetil Klungtveit fra Graveren. Klungtveit har jobbet i REMA 1000 i fem år, og blir nå eier av sin egen butikk med 13 ansatte.

– Som lokalpatriot er jeg stolt over det de gode mat- og drikketradisjonene i regionen. Ikke mindre stolt er jeg over å kunne presentere kundene for flere lokale leverandører i hyllene i butikken min, sier Klungtveit.

I den nye butikken på Sandnes finner kundene blant annet lokalbrygget øl fra Berentsens brygghus i Egersund, Lervig i Hillevåg og Salikatt i Stavanger, grønnsaker fra Jæren, Randaberg og Ryfylke, samt bakevarer fra Arne Johansen i Sandnes og Solabakeren, og mange andre lokale kvalitetsvarer.

– Dette er vinn-vinn for både kunder, de lokale leverandørene i regionen og REMA 1000, avslutter Klungtveit som gleder seg til å ønske nye kunder velkommen.

Amalie Knudsen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 926 66 262
  • E-mail:Amalie.Knudsen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny Commercial Director for Britannia Hotel

Kenneth Enæs-Hanssen blir ny Commercial Director for Britannia Hotel. Enæs-Hansen går inn i en nyopprettet rolle, med overordnet ansvar for...

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO