Styrker ytterligere satsningen på lokalmat

I forbindelse med åpningen ny butikk i Sandnes, signerte REMA 1000 Rogalands Matmanifest – en avtale om å fremme lokalmat i regionen.

17.08.2017 21:23

– Helt i tråd med målet om å gjøre lokalproduserte varer mer tilgjengelig, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000.

– Det er en stor glede å være her i matfylket Rogaland og slutte seg til målet om å løfte fram og bekrefte matkulturen i regionen.

Sammen med regiondirektør for NHO Rogaland, Svein Olav Simonsen, signerte Reitan det regionale matmanifestet. Simonsen syns det er stas at REMA 1000 som den første nasjonale kjeden slutter seg til lokalmatmanifestet.

– REMA 1000 viser at de mener det de sier med satsing på lokalmat gjennom vareutvalg i denne fine butikken, det gleder meg. Varene er løftet fram. Vi synes det er skikkelig stas at REMA 1000 går foran, sier Simonsen.

Lokalmat til lave priser

– Ikke bare markerer vi åpningen av butikk nummer 600 og bekrefter våre ambisjoner om videre vekst. Vi viser også at vi tar kundenes ønske på alvor. Vi skal gjøre handleopplevelsen hos oss mer spennende, blant annet gjennom et bredere utvalg lokale varer til de samme lave prisene som kjennetegner REMA 1000, sa en offensiv Reitan under signeringen.

Rogalands regionale Matmanifest ble lansert under åpningen av årets Gladmat-festival. Initiativtakere er blant annet Rogaland fylkeskommune, NHO Rogaland, Gladmat og en rekke regionale leverandører fra matregionen.

Lokal stolthet

Til stede ved signeringen var også en rekke lokale leverandører som vil tilby sine produkter i hyllene til Kjøpmannen, Kjetil Klungtveit fra Graveren. Klungtveit har jobbet i REMA 1000 i fem år, og blir nå eier av sin egen butikk med 13 ansatte.

– Som lokalpatriot er jeg stolt over det de gode mat- og drikketradisjonene i regionen. Ikke mindre stolt er jeg over å kunne presentere kundene for flere lokale leverandører i hyllene i butikken min, sier Klungtveit.

I den nye butikken på Sandnes finner kundene blant annet lokalbrygget øl fra Berentsens brygghus i Egersund, Lervig i Hillevåg og Salikatt i Stavanger, grønnsaker fra Jæren, Randaberg og Ryfylke, samt bakevarer fra Arne Johansen i Sandnes og Solabakeren, og mange andre lokale kvalitetsvarer.

– Dette er vinn-vinn for både kunder, de lokale leverandørene i regionen og REMA 1000, avslutter Klungtveit som gleder seg til å ønske nye kunder velkommen.

Amalie Knudsen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 926 66 262
  • E-mail:Amalie.Knudsen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO