REMA 1000 lanserer påskeegg uten palmeolje

09.03.2017 09:54

Har utviklet et miljøvennlig alternativ som erstatter Freias påskeegg i alle REMA 1000-butikker.

Kaia Andresen
Mobil:+47 994 28 315
E-post:kaia.andresen@rema.no

-I fjor lovet vi våre kunder å fjerne påskeeggene fra Freia dersom de fortsatt inneholdt palmeolje. Dette løftet har vi holdt og er glade for å kunne tilby kundene våre et alternativ som ikke bidrar til avskoging, sier Kaia Andresen, miljøsjef i REMA 1000.

Påskeeggene som er utviklet i samarbeid med Nidar gjør det mulig for kundene å ta et valg som er godt for miljøet når de skal handle til påske.

-Palmeoljen er erstattet med kokos, shea- og solsikkeolje. Det viser at det er mulig å lage bærekraftige påskeegg uten at det går ut over smak og kvalitet, sier adm. direktør Jeanette Hauan Fladby i Orkla Confectionery & Snacks Norge.


I 2014 fjernet REMA 1000 palmeoljen i alle egne matvarer og stilte samtidig krav til merkevareleverandørene om å vise til en utfasningsplan. REMA 1000 takker også nei til alle nyheter som inneholder palmeolje. Samabeidspartner Regnskogfondet er glade for at kundene har muligheten til å ta et miljøvennlig valg.

-Palmeoljeindustrien raserer regnskogen og bidrar til å utrydde dyrearter. Det er derfor utrolig viktig at bedrifter som REMA 1000 og Nidar gir forbrukerne en mulighet til å velge bort den skadelige palmeoljen når de skal spise påskegodt, sier Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet.

Påskeeggene er tilgjengelig i alle REMA 1000-butikker fra torsdag 9.mars.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO