YX Rudshøgda syd
YX Rudshøgda syd

YX kjeden skal sette opp ultra-raske elbilladere

YX har inngått en avtale med CLEVER og E.ON, og stasjonskjeden skal tilby ultra-raske elbilladere langs de største transportkorridorene i Norge. Ladestasjonene kan levere en effekt på 150 kW og mer.

02.03.2017 07:00

Selveieren i sentrum

YX-Norge har som mål å være den beste samarbeidspartneren for de som eier og driver sin egen bensinstasjon (selveiere), og er drivstoffleverandør til 210 norske selveiere. Kjeden markedsfører seg med «YX - din stasjon», og stasjonene blir nå også elbilistenes stasjon. Det er mer enn 100 000 elbiler i Norge i dag, og tallet er økende. Flere av selveierne i YX kjeden ønsker derfor å tilby elbillading til sine kunder, og gjennom avtalen med CLEVER og E.ON tilrettelegges det nå for at YX selveiere får denne muligheten.

-Transportsektoren står for 1/3 av klimagassutslippene i Norge. Parallelt med en stadig økende andel biodrivstoff, tror vi fremtiden består av flere ulike nullutslippsalternativer. Elbilen blir en viktig del av fremtiden. CLEVER driver et profesjonelt og veletablert ladenettverk i Danmark og Sverige og sammen med E.ON har de ambisjoner om å etablere det raskeste ladenettverket i Europa. Det betyr at våre selveiere nå kan tilby kundene den beste ladeløsningen på sine stasjoner, sier Thor Kristian Korsvold, daglig leder i YX-Norge AS.

En ambisiøs samarbeidspartner

YX stasjonene ligger langs hovedfartsårene i Norge, og gjennom avtalen blir det ultra-raske ladestasjoner på strekningene fra Oslo til Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim. Innledningsvis vil 20 YX stasjoner få ultra-raske ladere med en effekt på 150 kW, som har en mulig oppgraderingsmodul med effekt på 350 kW. Ladepunktene i Norge blir satt opp i perioden 2018-2020.

-Vi ønsker å etablere et nettverk av ultra-raske ladestasjoner langs hovedfartsårene i hele Europa, slik at elbilister kan kjøre enkelt og effektivt fra Roma i Italia til Trondheim i Norge. Norge er det landet i Europa som har kommet lengst i overgangen til elbiler. Vår tilstedeværelse i Europa vil gi elbilistene i Norge tilgang til ultra-rask lading både lokalt og i resten av Europa. Samarbeidet med YX sikrer oss noen av de beste lokasjonene langs transportkorridorene i Norge, og vi ser frem til å jobbe sammen med den fremtidsorienterte YX kjeden, sier Casper Kirketerp-Møller, CEO i CLEVER.

 

Fakta:

Om CLEVER og E.ON partnerskapet

Det strategiske samarbeidet mellom det internasjonale energiselskapet E.ON og den Skandiaviske e-mobility service leverandøren CLEVER, basert i Danmark, er inngått med ambisjonen om å etablere ultra-raske ladestasjoner for elbiler langs Europas motorveikorridorer. Partnerne har bred erfaring og ekspertise i å bygge og drive nettverk av el infrastruktur. CLEVER og E.ON deler ambisjonen om å bidra til å skape morgendagens transportløsninger i Europa. En felles visjon er å etablere Europas første ultra-raske ryggrad for elbilister, og den første ultra-raske laderen vil bli satt opp allerede i 2017.

Å bygge en slik ny infrastruktur er en stor oppgave som krever store investeringer og tilgang på de rette lokasjonene. Partnerne har derfor dialog med flere e-mobility aktører og andre interessenter, for å invitere til deltakelse i ambisjonen om å rulle ut Europas første ultra-raske nettverk.

 

Om Uno-X Gruppen

Uno-X Gruppen er et av fem forretningsområder i Reitangruppen sammen med REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Kapital og Reitan Eiendom.

Uno-X Gruppen er et handelsselskap som driver markedsføring og salg av drivstoff og smøreoljeprodukter til private og bedrifter, og er etablert i Norge og Danmark. Uno- X Gruppen består i dag av syv selskaper, fire i Norge og tre i Danmark. (Uno-X Norge. YX Norge. Uno-X Forsyning. Uno-X Smøreolje N/DK. YX Danmark og Uno-X Danmark.)

YX-Norge AS er drivstoffleverandør til en kjede av betjente bensinstasjoner, og har som mål å være den beste samarbeidspartneren for bensinstasjoner som eies og drives av forhandleren selv (selveiere). YX har i dag 210 utsalgssteder, og i 2019 tar Reitangruppen tilbake Shell 7-Eleven stasjonene og disse 87 stasjonene blir da YX 7-Eleven.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO