Tradisjonell datostempling har gått ut på dato

Holdbarhetsindikatoren Keep-it er den eneste merkingen som viser den faktiske holdbarheten.

09.02.2017 13:32

Hvert år kaster vi bortimot 360 000 tonn fullt spiselig mat til en verdi av 18 milliarder kroner. Forbrukerne står for 70 prosent av matsvinnet, mens matindustrien og dagligvarehandelen står for de resterende 30 prosentene. Kasting av mat er et stort miljøproblem og usikkerheten rundt datostempling er en stor årsak til at vi kaster mat.

REMA 1000 er i dag den eneste dagligvarekjeden som kan tilby kundene en merking som viser faktisk holdbarhet. Siden 2012 har vi merket over 20 millioner ferskvarer med den intelligente holdbarhetsindikatoren Keep-it.

-Keep-it måler temperaturen til produktet over tid – og viser dermed den faktiske holdbarheten. Det gir våre kunder trygghet og vi ser av resultatene at både våre Kjøpmenn og kunder kaster mindre mat, sier Mette Fossum, kommunikasjonsdirektør i REMA 1000.

Bedre måltidsplanleggingen reduserer svinnet

REMA 1000 har i dag Keep-it indikatoren på over 30 ferskvarer innen fisk, fjærkre og kjøtt. I motsetning til tradisjonell datostempling er det enkelt for kundene å orientere seg om holdbarheten og dermed planlegge måltidene bedre slik at man kan reduserer matsvinnet i hjemmet.

-Undersøkelser viser at 90 prosent av Norges befolkning ikke stoler på datomerking. Med Keep-it tilbyr vi våre kunder kunnskap om den faktiske holdbarheten til produktet, slik at de slipper usikkerheten rundt datostempling som er en av de største årsaken til matkasting, sier Fossum.

Følger varen fra fabrikk til kjøleskap

Keep-it settes på pakken når matvaren produseres og følger varen fra fabrikk til kundens kjøleskap. Resultatet er en riktigere holdbarhet enn den tradisjonelle datostemplingen og gir trygghet for at maten er tatt vare på i kjølekjeden og er av god kvalitet. Matvarer som har vært oppbevart i riktig kjøletemperatur kan vise flere dager ekstra reell holdbarhet på indikatoren – selv om datostemplingen er passert. Det har gitt resultater på matsvinnet.

-Flere tester vi har gjennomført viser at kundene er villige til å kjøpe produkter som har passert datomerkingen dersom indikatoren viser at det er holdbarhetsdager igjen. Dette viser at ny teknologi kan bidra til å løse dagens problematikk rundt matsvinn og vi ser med spenning frem til å jobbe videre sammen med REMA 1000 på dette området, sier Kristen A. Hovland, daglig leder i Keep-it Technologies.

Kaia Andresen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 994 28 315
  • E-mail:kaia.andresen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Pressrelease

Hvem fortjener 2 millioner kroner? Tips REITAN nå

For tiende gang deles hedersprisen Årets Ladejarl ut i september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren får 2 millioner kroner og heder og ære. Det er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO