Reitangruppen tar tilbake egne stasjoner og etablerer YX 7-Eleven

Reitangruppen tar tilbake sine egne stasjoner når samarbeidsavtalen med ST1 (Shell) utløper om to år. Fra 2019 inngår 7-Eleven samarbeid med YX på drivstoff og blir til YX 7-Eleven.

03.01.2017 14:30

- Det er logisk at YX, som er en del av Reitangruppen, skal levere drivstoff til egne stasjoner i Norge. Vi drar nytte av felles verdigrunnlag og ønsker å være kunders førstevalg som stoppested langs vei, sier Colonialmajor Odd Reitan i Reitangruppen.

Styrket markedsposisjon

YX Norge har som mål å være den beste samarbeidspartneren for de som eier og driver sin egen bensinstasjon (selveiere). I tillegg til å være drivstoffleverandør til 210 norske selveiere, har YX et solid tilbud til transportbransjen med et godt nettverk av hurtigleverende pumper med diesel som har høy innblanding av avansert og bærekraftig biodrivstoff.

I 2008 besto YX kjeden av 120 stasjoner. I dag er det 210 YX stasjoner i Norge, og når de 87 nåværende Shell/ 7-Eleven stasjonene kommer i tillegg, vil markedsposisjonen styrkes betraktelig.

I dag har Reitan Convenience til sammen over 500 7-Eleven-butikker i Skandinavia, fordelt på 7-Eleven i bybildet og i samarbeidet Shell/7-Eleven.

- Reitan Convenience Norge skal vokse langs vei og vi gleder oss til å satse videre. Vi er to selskaper som er dyktige på hver våre forretningsområder innenfor Reitangruppen og vi utfyller hverandre på henholdsvis butikkdrift og drivstoff, sier Mariette Kristenson, administrerende direktør i Reitan Convenience Norge.

Attraktiv samarbeidspartner

Uno-X Gruppen har tilbudt drivstoff og smøreoljeprodukter til markedet i over 100 år. YX-Norge AS er en del av Uno-X Gruppen, og er drivstoffleverandør til en kjede av betjente bensinstasjoner.

- Et samarbeid med 7-Eleven langs vei vil gjøre oss enda sterkere. Vi har stor tro på at vi kan vokse videre sammen med 7-Eleven med både spennende konsepter for våre kunder og ved rekruttering og nybygg, sier administrerende direktør i YX Thor Kristian Korsvold.

Avtalen mellom YX og 7-Eleven langs vei trer i kraft fra 2019.

Fakta og historikk:

I 2007 inngikk Reitan Convenience en skandinavisk samarbeidsavtale med Shell for 266 stasjoner i Skandinavia. Avtalen innebærer at Reitan Convenience håndterer butikkvirksomheten gjennom 7-Eleven, mens Shell håndterer bensinvirksomheten. Reitan Convenience er eier av bensininfrastrukturen i Norge og Danmark gjennom selskapene SFI Norge AS og SFI Danmark A/S.

Shell har i ettertid solgt sin nedstrømsvirksomhet i Norge og Sverige til ST1

Reitangruppen består av fem selvstendige forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen, Reitan Eiendom og Reitan Kapital.

Reitan Convenience omfatter Narvesen i Norge, Latvia og Litauen, Pressbyrån i Sverige, 7-Eleven i Norge, Sverige og Danmark, R-kioski i Finland, R-kiosk i Estland, samt Lietuvos Spauda i Litauen. Reitan Convenience har en markedsledende posisjon i alle sine land.

7-Eleven er Skandinavias ledende convenience kjede, og har vært i Norge siden 1986. I dag har Reitan Convenience til sammen over 500 7-Eleven-butikker i Skandinavia, fordelt på 7-Eleven i bybildet og i samarbeidet Shell/7-Eleven. I 7-Eleven skal vareutvalg og åpningstider tilfredsstille travle og moderne menneskers behov for å kunne få «hva som helst, når som helst, hvor som helst». 7-Eleven finner du derfor i byer og langs vei over hele Skandinavia.

Uno-X Gruppen er et handelsselskap som driver markedsføring og salg av drivstoff og smøreoljeprodukter til private og bedrifter, og er etablert i Norge og Danmark. Uno- X Gruppen består i dag av syv selskaper, fire i Norge og tre i Danmark. (Uno-X Norge. YX Norge. Uno-X Forsyning. Uno-X Smøreolje N/DK. YX Danmark og Uno-X Danmark.)

YX-Norge AS er drivstoffleverandør til en kjede av betjente bensinstasjoner, og har som mål å være den beste samarbeidspartneren for bensinstasjoner som eies og drives av forhandleren selv (selveiere). Kjeden markedsfører seg med YX – din stasjon.

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig, Reitangruppen
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitangruppen.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO