YX Truck Rudshøgda syd
YX Truck Rudshøgda syd

YX-Norge ønsker å gjøre det lettere for sine kunder å bidra til CO2 reduksjon

YX Truck kunder får nå muligheten til å være med og bidra til å redusere CO2-utslipp gjennom å kjøpe Preem Evolution Diesel ved omtrent 150 norske YX utsalgssteder, som er tilpasset store kjøretøy. Evolution dieselen blir like billig som vanlig diesel.

24.11.2016 12:00

YX-Norge har inngått en avtale med svenske Preem som gir YX mulighet til å markedsføre og selge Preem Evolution Diesel på det norske markedet. YX vil i første omgang tilby produktet til transportbransjen via omtrent 150 utsalgssteder som er tilpasset store kjøretøy. -Vi ønsker å bidra til å redusere CO2-utslipp fra transportsektoren gjennom å velge effektive, langsiktige og bærekraftige løsninger. Vi er glade for å ha kommet frem til en avtale med Preem som gjør at vi kan tilby våre kunder et dieselprodukt med høy innblanding av avansert og bærekraftig biodrivstoff, sier administrerende direktør i Uno-X Gruppen AS, Vegar Kulset. 

Transport er den største kilden til klimagassutslipp i Norge. Fra 1990-2014 har utslippene økt med 24 prosent. Veitrafikk står for over halvparten av utslippene, ifølge Miljødirektoratet. Transport stod i 2014 for utslipp av 16,5 millioner tonn CO2-ekvivalenter i Norge, noe som tilsvarer 31 prosent av Norges totale CO2-utslipp. 5,5 millioner tonn kom fra privatbiler, 4,5 millioner tonn fra varebiler og tunge kjøretøy. Inntil nullutslipp er mulig, er innblanding av mest mulig fornybart og klimanøytralt biodrivstoff i diesel et godt tiltak for å redusere CO2-utslipp fra godstransporten. 

–Ved å velge YX Truck kan våre kunder være med og bidra til å redusere utslipp med 60 000 tonn CO2 ekvivalenter i løpet av 2017. Ved dette samarbeidet sørger Preem og YX for å imøtekomme myndighetenes oppfordring til økt innblanding og økt satsning på avansert biodrivstoff med bærekraftige råvarer, sier Kulset.

Preem Evolution Diesel er en blanding av vanlig diesel og diesel laget av bærekraftige fornybare råvarer, for eksempel tallolje som er et avfallsprodukt fra svensk skogsindustri.  Preem Evolution Diesel har EN590 standard og kan helt trygt brukes i alle typer dieselmotorer og blandes med all annen diesel.

YX har som mål at omsetningen av Preem Evolution Diesel til transportsektoren skal ha en andel av biodrivstoff på 20% i 2017. Avtalen mellom Preem og YX-Norge innebærer i tillegg at kunder med YX Truck kort kan benytte sine kort på Preem og Såifa stasjoner i Sverige, og de svenske Preem og Såifa kundene kan benytte sine Preem kort på norske YX truckanlegg.

-Vi liker enkle og effektive løsninger og vår holdning er at om mange bidrar med litt monner det mer enn om noen få bidrar med mye, derfor velger vi dette produktet fremfor å tilby 100% biodrivstoff, sier daglig leder i YX-Norge AS Thor Kristian Korsvold. 

 -Preems visjon er å være ledende i overgangen til et bærekraftig samfunn, og utvikle drivstoffer som inneholder en større og større andel av fornybare råvarer og gir betydelige reduksjoner i CO2-utslipp fra transportsektoren. Det er spennende å ta ytterligere steg for å introdusere våre produkter i Norge, sier konsernsjef i Preem Petter Holland.

-Det nye produktet vil lanseres fra 1.1.17, og pumpene i YX sitt trucknettverk vil etter hvert bli merket med Preem Evolution Diesel. I tiden frem til da vil vi sørge for å gi god informasjon om produktet, og hvordan både nye og eksisterende transportkunder kan bidra til reduksjon av CO2-utslipp fra sin virksomhet, avslutter Korsvold.

Uno-X Gruppen er en del av Reitangruppen, og består i Norge av datterselskapene YX-Norge, Uno-X Norge, Uno-X Smøreolje og Uno-X Forsyning. I Danmark har Uno-X Gruppen datterselskapene YX Danmark, Uno-X Danmark og Uno-X Smøreolje.

 

 

 

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO