Første tanking av hydrogen på Uno-X sin stasjon i Sandvika, Bærum. Fra venstre Ole Johannes Tønnessen, daglig leder i Uno-X Norge, Colonialmajor Odd Reitan, klima- og miljøminister Vidar Helgesen og Uno-X Gruppens administrerende direktør Vegar Kulset.
Første tanking av hydrogen på Uno-X sin stasjon i Sandvika, Bærum. Fra venstre Ole Johannes Tønnessen, daglig leder i Uno-X Norge, Colonialmajor Odd Reitan, klima- og miljøminister Vidar Helgesen og Uno-X Gruppens administrerende direktør Vegar Kulset.

Uno-X har åpnet sin første hydrogenstasjon

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen og Colonialmajor Odd Reitan var i dag de første til å ta i bruk Uno-X sin nye hydrogenstasjon i Sandvika, Bærum. - Vi er stolte over at Uno-X har åpnet sin første hydrogenstasjon, sier Odd Reitan.

22.11.2016 12:48

Uno-X har som mål å åpne ytterligere 19 hydrogenstasjoner innen 2020. 

- Når disse er etablert vil vi kunne kjøre hydrogenbiler i og mellom landets største byer. I løpet av de neste årene kommer det flere hydrogenbiler til markedet, og vi ønsker å bidra til at hydrogenbilen får muligheten til å etablere seg som et alternativ for norske bilkjøpere, sier adm.dir. i Uno-X Gruppen, Vegar Kulset. 

Hydrogenstasjonen som åpnet i dag har en kapasitet opp mot 200 kilo hydrogen i døgnet. Dette tilsvarer «full tank» for 50 biler. Helt i starten blir hydrogenet tilkjørt, men på våren 2017 vil hydrogenet produseres på stedet, en god andel ved hjelp av strøm fra solceller.

- Det er svært viktig at vi kommer igang med en hydrogensatsing. Ikke for at vi politikere skal velge teknologi, men for at vi skal gi folk muligheten til å velge klimavennlig, sa klima- og miljøminster Vidar Helgesen under dagens stasjonsåpning.

Statsråd Helgesen er opptatt av at alle løsninger som kan bidra til utslippskutt skal ha en fair sjanse til å lykkes.

- Derfor satser vi på hydrogeninfrastruktur, sa klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Å fylle tanken på en hydrogenbil tar tre-fire minutter og da kan du kjøre rundt 500 kilometer. Eneste utslippet fra bilen er rent vann. For potensielle kjøpere av hydrogenbiler kan det være godt å vite at de også har alle de samme avgifts- og brukerfordelene som elbiler drevet av batteri. I tillegg kan hydrogenbiler fortsatt kjøre i kollektivfeltene i rushtiden.

- Etableringen av hydrogenstasjonen i Sandvika og satsingen til Uno-X på bygging av flere hydrogenstasjoner er svært positivt. Det åpner for et taktskifte og markerer starten på et landsdekkende nettverk av hydrogenstasjoner, sier Anette Solli, fylkesordfører i Akershus.

- Transport står for 1/3 av klimautslippene i Norge. Det blir derfor uhyre viktig å bidra til at transportsektoren blir utslippsfri. Her kan hydrogen spille en viktig rolle, innenfor tungtransport så vel som persontransport, sier Enova-sjef Nils Kristian Nakstad.

- Vi takker Akershus fylkeskommune og Enova for den økonomiske støtten til denne første hydrogenstasjonen, og vi ser frem til et godt hydrogensamarbeid med Enova og lokale myndigheter fremover, sier adm.dir. i Uno-X Gruppen, Vegar Kulset.

Reitangruppens drivstoffselskap Uno-X skal markedsføre og selge hydrogen fra 20 av sine utsalgssteder innen 2020. JV selskapet Uno-X Hydrogen AS bygger hydrogenstasjonene for Uno-X. Dette selskapet er eiet av Uno-X (41%), Praxair (20%) og NEL Hydrogen (39 %).

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO