Fra 4. november blir en litt sunnere pølse å finne på grillen i utvalgte Narvesen-butikker. De nye veganpølsene har tre ganger så mye protein, og er til forveksling lik vanlige pølser – både i utseende og smak.
Fra 4. november blir en litt sunnere pølse å finne på grillen i utvalgte Narvesen-butikker. De nye veganpølsene har tre ganger så mye protein, og er til forveksling lik vanlige pølser – både i utseende og smak.

Narvesen lanserer veganpølser

Fra 4. november blir en litt sunnere pølse å finne på grillen i utvalgte Narvesen-butikker. De nye veganpølsene har tre ganger så mye protein, og er til forveksling lik vanlige pølser – både i utseende og smak.

03.11.2016 17:40

  - Dette er et stort og spennende steg for Narvesen. Vi vet at mange gjerne vil redusere mengden rødt kjøtt, mettet fett og salt de spiser, men som pølsespesialist vet vi også at nordmenn elsker å kose seg med pølser året rundt. Ved å tilby et kjøttfritt alternativ vil vi gi kunder som ønsker det muligheten til å velge litt sunnere, samtidig som de får en ekte pølseopplevelse, sier Stian Breivik, markedssjef i Narvesen.

Protein-vinner

Mange vil gjerne ha mer protein inn i kosten, og spesielt de som trener mye kan ønske seg det ekstra påfyllet som proteinrike matvarer gir. At tunfisk, egg og kylling har høy proteinandel er kjent for de fleste, men med hele 31 gram protein per 100 gram dankes de ut av veganpølsene.

- Vi opplever en økende etterspørsel etter smartere, sunnere og grønnere mat, og vi tror at kioskmarkedet nå er modent for en slik pølsevariant. Trender som «kjøttfri mandag» viser også at det ikke bare er vegetarianere og veganere som ønsker seg dette, men også de som velger plantebasert av og til. Vårt mål er at dette skal bli et fast innslag i Narvesens pølsesortiment, sier Breivik.

Samarbeid med veganbloggere

Veganpølsene er produsert i Tyskland, hvor det allerede er stor interesse for vegetar- og veganprodukter, ikke minst i form av pølser. Der som her hjemme stiller forbrukerne stadig høyere krav til kvalitet og smak.

- Vi har brukt mye tid på å finne frem til de riktige pølsene, da vi ikke var villige til å gå på akkord med smaken. Blant annet har vi fått hjelp fra noen av Norges mest profilerte veganbloggere for å finne frem i jungelen av produkter. Blant de to variantene vi har valgt har hot dog-typen en mild smak og er et godt alternativ til grillpølse, mens chorizo-typen baserer seg på klassiske spanske smaker, med en touch av røkt paprika, sier Asbjørn Koller, markedssjef i Leiv Vidar, som er importør av pølsene til Norge.

Om veganpølsene

De nye veganpølsene vil koste kr. 39,- og serveres med et eget fiberrikt, grovt pølsebrød. Pølsene kommer i salg i fem utvalgte Narvesenbutikker fra 4. november:

Oslo: Narvesen 830 Oslo S og Narvesen 837 National Vestibyle
Trondheim: Narvesen 321 Trondheim Torg
Stavanger: Narvesen 402 Fiskepiren
Bergen, Narvesen 474 Torgalmenningen


Innholdsfortegnelse:

Hot dog: Seitan (vann, hveteprotein) 83%, solsikkeolje, salt, gjærekstrakt, fortykningsmiddel E410, løk, krydder (inneholder sennep), paprikaekstrakt, røykaroma.

Chorizo: Seitan (vann, hveteprotein) 64%, rød paprika, fett fra kokosnøtt, løk, gjærekstrakt, krydder (inneholder selleri og sennep), salt, fortykningsmiddel E410, røykaroma.

Næringsinnhold

Per 100 g

Veganpølser/ «Hot dog»

Veganpølser/ Chorizo

Vanlige grillpølser

Salt

1,7 g

1,8 g

2,0 g

Protein

31,0 g

29,0 g

10,0 g

Energi

1023 KJ/ 269 kcal

1035 KJ/ 247 kcal

946 KJ/ 226 kcal

Karbohydrat

-Hvorav sukkerarter

3,7 g

-0,4 g

5,9 g

-2,9 g

6,0 g

Fett

-Hvorav mettet

15 g

-1,3 g

11,2 g

-9,3 g

18,0 g

-7,5 g

Til sammenligning: Proteininnhold i tunfisk (27g/ 100g), egg (13 g/100g), og kylling (24 g/100g). 

Thea Kjendlie
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, Reitan Convenience
  • Mobile:+47 90 02 60 23
  • E-mail:thea.kjendlie[at]reitanconvenience.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO