Bente er Kjøpmann for Norges beste REMA 1000-butikk

21.08.2016 00:19

Årets butikk 2015 er kåret og det ble REMA 1000 Stathelle. Kjøpmannen blir omtalt som en helt i sitt lokalmarked.

F.v. Odd Reitan, Kjøpmann Bente Egell-Johnsen, Ole Robert Reitan, Jan Frode Johansen.

Amalie Knudsen
Tittel:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
Mobil:+47 926 66 262
E-post:Amalie.Knudsen@rema.no

Fra seg av glede mottok Bente Egell-Johnsen den største hedersbetegnelsen en REMA 1000-Kjøpmann kan motta under matvarekjedens riksmøte i helgen.

- Dette er ikke min pris, den er vår! Og den har vi jobbet veldig hard for, sier Bente og henviser til sine gode medarbeidere i på REMA 1000 Stathelle.

-  Bente er en fantastisk REMA 1000-ambassadør og har både hodet og hjertet med seg på jobb hver eneste dag. Ikke rart hun blir satt pris på av kundene sine og får gode resultater når hun er så blid og arbeidsom. Samtidig er hun en god leder og har et fantastisk team med seg i butikken, sier Ole Robert Reitan administrerende direktør, REMA 1000.

REMA 1000 Stathelle ligger utenfor Porsgrunn, og der sies det følgende om det populære bedriftslederen: «Kundene handler ikke bare på REMA 1000 Stathelle, de handler hos Kjøpmann Bente».

- Bente er en helt i sitt lokalmarked. Hun er en eksepsjonist innen REMA 1000-konseptet og motiverer til vinnerkultur både i sin butikk og region, men også i hele landet med sin positive og offensive holdning, sier administrerende direktør for REMA Franchise, Jan Frode Johansen, som delte ut prisen fra scenen i Trondheim sammen med Reitan.

Ansvarspris for integreringsarbeid

Ansvarsprisen deles ut for tredje gang i REMA 1000, og den nye prisen har raskt fått en høy status i organisasjonen. Prisen går til REMA 1000-mennesker som har utmerket seg ved sitt engasjement for samfunnet og har vist ansvar langt utover det som forventes av dem. Årets vinner er Kjøpmann på REMA 1000 Seljord – Atle Bringsås.  Atle er en viktig bidragsytere i sitt lokalsamfunn og har gjennom 20 år tatt inn to flyktninger i året for å drive språkopplæring.

-  Atles innsats for integrering betyr mye for samfunnet, og ikke minst for enkeltmennesker. Han er et forbilde for alle sine medarbeidere og er en flott ambassadør for REMA 1000, sier Mette Fossum Beyer, direktør kommunikasjon og samfunnskontakt i REMA 1000. Hun delte ut ansvarsprisen under Riksmøtet der samfunnsansvar var tillagt stort fokus i programmet.

-  I REMA 1000 jobber vi med samfunnsansvar i hele vår verdikjede, helt fra jord til bord og også i lokalmiljøet til den enkelte butikken. Jeg blir rørt når jeg ser hva våre fantastiske Kjøpmenn får til gjennom sitt engasjement, sier Fossum Beyer.

FAKTA:
På det årlige riksmøte samles alle REMA 1000 Kjøpmenn sammen med støtteapparat for å dele informasjon og hente inspirasjon til året som kommer. I år avholdes riksmøtet i Trondheim. Høydepunktet under den store samlingen er kåringen av årets butikk.

Tidligere vinnere årets butikk (tre siste årene):

Ann Kristin Børresen 2012 REMA 1000 Midtveien

Knut Tveter 2013 REMA 1000 Eikli           

Johnny Karlsen 2014 REMA 1000 Signaturgården

Tidligere vinnere Ansvarsprisen:

Sven Ivar Lona 2013 (innkjøp) for sitt sterke standpunkt mot palmeolje.

Mehmet Tekinös 2015 (REMA 1000 Majorstua) For sitt brennende engasjement for å ta vare på sine medmennesker og bidrag til Veien Ut sitt arbeid for rusavhengige.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO