Fra venstre: Kjøpmann Marius Gruer, byrådsleder i Oslo Raymond Johansen og direktør for kommunikasjon og samfunn i REMA 1000, Mette Fossum Beyer.
Fra venstre: Kjøpmann Marius Gruer, byrådsleder i Oslo Raymond Johansen og direktør for kommunikasjon og samfunn i REMA 1000, Mette Fossum Beyer.

Åpner første solcelleanlegg på dagligvarebutikk i Oslo

REMA 1000 Bjørndal skal produsere energi på taket med hjelp fra Oslo kommune.

10.08.2016 13:14

-Dette er et godt eksempel på hvordan næringsliv og myndigheter kan jobbe sammen for miljøet. Vi ser frem til å kunne teste egenproduksjon av fornybar energi, da det vil være en viktig del av vår miljøsatsing i tiden fremover, sier Mette Fossum Beyer, direktør for kommunikasjon og samfunn i REMA 1000.

Oslo kommunes klima- og energifond har støttet anlegget med 40% av totale installasjonskostnader. Gjennom fondet skal det bli enklere å realisere piloter for solcelleanlegg i Oslo, og kommunen bevilget nylig nye to millioner kroner til støtteordningen.

Ambisiøse mål

- Byrådet har ambisiøse mål for kutt i Oslos klimagassutslipp. Kommunens klima- og energifond gjør det lettere for folk og bedrifter å ta miljøvennlige valg. Jeg håper vi får flere næringsbygg med solceller i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen.

REMA 1000 har fokus på tiltak i butikk som gir effekt for miljøet. Solcelleanlegg føyer seg inn i rekke av tiltak som bedre varmegjenvinning, energibesparende belysning (LED) og mer miljøvennlig kjølemedium i butikkenes kjøle- og fryseanlegg.

-Vi gjennomfører en rekke reduksjonstiltak i egen virksomhet, og forsøker å påvirke hele vår verdikjede for å redusere de totale utslippene. Vårt mål er å høste nye erfaringer slik at vi skal kunne installere solcelleanlegg på flere av våre butikker, sier Fossum Beyer.

Vil drive miljøvennlig

Solcelleanlegget på 410 paneler a 270W dekker 700 kvm med solceller og er estimert til å produsere 83,000 kWh årlig, noe som tilsvarer 15% av butikkens energiforbruk.

Kjøpmann på REMA 1000 Bjørndal, Marius Gruer, er svært fornøyd med tiltaket. 

-Det er spennende å være første dagligvarebutikk i Oslo som får teste solcelleanlegg og jeg ser frem til å kunne drive mer miljøvennlig, sier Gruer.

 

 

Amalie Knudsen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 926 66 262
  • E-mail:Amalie.Knudsen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO