Fra venstre: Kjøpmann Marius Gruer, byrådsleder i Oslo Raymond Johansen og direktør for kommunikasjon og samfunn i REMA 1000, Mette Fossum Beyer.
Fra venstre: Kjøpmann Marius Gruer, byrådsleder i Oslo Raymond Johansen og direktør for kommunikasjon og samfunn i REMA 1000, Mette Fossum Beyer.

Åpner første solcelleanlegg på dagligvarebutikk i Oslo

REMA 1000 Bjørndal skal produsere energi på taket med hjelp fra Oslo kommune.

10.08.2016 13:14

-Dette er et godt eksempel på hvordan næringsliv og myndigheter kan jobbe sammen for miljøet. Vi ser frem til å kunne teste egenproduksjon av fornybar energi, da det vil være en viktig del av vår miljøsatsing i tiden fremover, sier Mette Fossum Beyer, direktør for kommunikasjon og samfunn i REMA 1000.

Oslo kommunes klima- og energifond har støttet anlegget med 40% av totale installasjonskostnader. Gjennom fondet skal det bli enklere å realisere piloter for solcelleanlegg i Oslo, og kommunen bevilget nylig nye to millioner kroner til støtteordningen.

Ambisiøse mål

- Byrådet har ambisiøse mål for kutt i Oslos klimagassutslipp. Kommunens klima- og energifond gjør det lettere for folk og bedrifter å ta miljøvennlige valg. Jeg håper vi får flere næringsbygg med solceller i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen.

REMA 1000 har fokus på tiltak i butikk som gir effekt for miljøet. Solcelleanlegg føyer seg inn i rekke av tiltak som bedre varmegjenvinning, energibesparende belysning (LED) og mer miljøvennlig kjølemedium i butikkenes kjøle- og fryseanlegg.

-Vi gjennomfører en rekke reduksjonstiltak i egen virksomhet, og forsøker å påvirke hele vår verdikjede for å redusere de totale utslippene. Vårt mål er å høste nye erfaringer slik at vi skal kunne installere solcelleanlegg på flere av våre butikker, sier Fossum Beyer.

Vil drive miljøvennlig

Solcelleanlegget på 410 paneler a 270W dekker 700 kvm med solceller og er estimert til å produsere 83,000 kWh årlig, noe som tilsvarer 15% av butikkens energiforbruk.

Kjøpmann på REMA 1000 Bjørndal, Marius Gruer, er svært fornøyd med tiltaket. 

-Det er spennende å være første dagligvarebutikk i Oslo som får teste solcelleanlegg og jeg ser frem til å kunne drive mer miljøvennlig, sier Gruer.

 

 

Amalie Knudsen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 926 66 262
  • E-mail:Amalie.Knudsen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO