REMA 1000 tildelt internasjonal pris for dyrevelferd

28.06.2016 16:30

Fikk Good Egg Award for sitt standpunkt om å kun selge egg fra frittgående høner.

Amalie Knudsen
Tittel:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
Mobil:+47 926 66 262
E-post:Amalie.Knudsen@rema.no

-Denne prisen er svært inspirerende og motiverende for vårt videre arbeid med dyrevelferd. Det er gledelig å se at vårt arbeid blir lagt merke til, også utenfor Norge, sier Havva Kara, sjef for miljø og ansvarlig innkjøp i REMA 1000.

Prisen tildeles aktører som har tatt et tydelig standpunkt hva gjelder dyrevelferd innen eggproduksjon. REMA 1000 er den første norske dagligvareaktøren som hedres for satsning på dyrevelferd av organisasjonen Compassion in World Farming.

-Vi har en tydelig og klar dyrevelferdspolicy i REMA 1000 og vi er stolte av at vi utelukkende kan tilby våre kunder egg fra frittgående høner - også vårt laveste prisalternativ. Det er først da det monner, sier Kara.

Siden 2012 har REMA 1000 utelukkede solgt egg fra frittgående høner og Dyrevernalliansen roser tiltaket.

-REMA 1000 er den eneste dagligvareaktøren i Norge som sier nei til burhøns. For dyrevelferd er dette et av de viktigste tiltakene man kan gjøre, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen.

Om Good Egg Award
Utmerkelsen deles ut av Compassion in World Farming, som er verdens ledende interesseorganisasjon innen dyrevelferd i landbruk. Good Egg Award ble stiftet for å feire bedrifter som bidrar til å sette fri millioner av verpehøner gjennom å innta en policy om ikke å anvende buregg. Blant tidligere vinnere er McDonalds Europe og EU-parlamentet.

På bildet, fra venstre: Christian Moen, forretningsutvikler, Havva Kara, sjef for miljø og ansvarlig innkjøp, Ole Førre Skogstø, kategoridirektør.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 43 000 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO