Reitangruppen i toppsjiktet blant Europas beste arbeidsplasser

Reitangruppen ble torsdag kveld anerkjent som nummer syv i kategorien store bedrifter under den årlige Great Place to Work®-kåringen av Europas beste arbeidsplasser.

17.06.2016 00:01

– Det er en fantastisk bekreftelse for oss at arbeidet med å bygge en verdibasert kultur blir anerkjent, målt opp mot store internasjonale virksomheter. Vi trener og trener på vår filosofi, og det vi ser er at våre medarbeidere føler seg viktige og verdifulle. Vår felles lidenskap ligger i å sikre suksess for våre franchisetakere, kjøpmenn og partnere i alle land, sier en fornøyd Colonialmajor Odd Reitan.

Gjensidig tillit mellom ledelse og medarbeidere

Årets resultater fra den europeiske kåringen ble presentert i Dublin 16. juni. Over 2250 virksomheter fra 19 land deltok, og av disse kom 100 med på topplisten, fordelt på kategoriene Beste Multinasjonale Arbeidsplasser, Beste Store Arbeidsplasser og Beste Små og Mellomstore Arbeidsplasser.

– Reitangruppens syvendeplass er en sterk plassering blant store internasjonale virksomheter. Dette kommer ikke av seg selv, og det viser at målrettet arbeid over tid med tydelig definert ønske om forbedring gir resultater, sier Jannik Krohn Falck, partner i Great Place to Work® i Norge.
– Resultatene gjenspeiler medarbeidernes opplevelse av ledelsen og den gjensidige tilliten, samt at selskapet har en solid kulturell strukturkapital. Dette betyr at Reitangruppen har policy og praksis som sikrer at ønsket kultur lever gjennom hele selskapet sier Falck.

Reitangruppen ble også kåret til Norges beste arbeidsplass 10. mars. Da ble selskapet rangert som nummer én foran 186 andre arbeidsplasser i kategorien store bedrifter.

Beste norske selskap i Europa
Reitangruppen har virksomhet i syv land i Europa, og visjonen er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet – i alle land. I den europeiske kåringen rangeres Reitangruppen som den beste av alle de ti norske deltakende virksomhetene.

– I Reitangruppen benytter vi resultatene fra undersøkelsen aktivt for å bli bedre, det vil si å gjøre enda mer av det vi er gode på og endre på de tingene vi kan bli bedre på. At vi nå er en av de ti beste virksomhetene i Europa, viser at arbeidet vi gjør er eksepsjonelt bra, også i internasjonal målestokk, sier HR-direktør i REMA 1000, Tore Høylie.

Ifølge Great Place To Work® kjennetegnes de beste arbeidsplassene av at medarbeiderne har tillit til arbeidsgiver, er stolte over jobben de gjør og føler fellesskap med kollegene sine.

Marit Sælid Johannessen, HR-direktør i Reitan Convenience, tilføyer: – Nettopp tillit, stolthet og felleskap er svært viktig for oss, og jeg er veldig glad for at innsatsen vi gjør på disse områdene gir synlige resultater. Når 97 prosent av våre medarbeidere gir toppscore på påstanden om at de er stolte av å jobbe i Reitangruppen, er vi trygge på at vi gjør mye riktig.

Om Great Place to Work

Hvert år måler Great Place to Work® over 6000 virksomheter og samler tilbakemeldinger fra over 12 millioner medarbeidere verden over. Over 2250 bedrifter fra 19 land deltok i årets globale konkurranse. 100 av disse kvalifiserte seg videre til topp-listen i ulike kategorier. I årets undersøkelse er det serviceapparatet til REMA 1000, Reitan Convenience med Narvesen, 7-Eleven og Shell/ 7-Eleven og Gladengen Drift som representerer Reitangruppen i kåringen.

Great Place to Work®, med hovedkvarter i San Francisco, er en global forsknings-, rådgivnings og opplæringsaktør som hjelper organisasjoner å identifisere, skape og opprettholde gode arbeidsplasser gjennom utvikling av arbeidskulturer. Great Place to Work bistår næringsliv, ideelle organisasjoner og offentlige etater over 50 land.

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig, Reitangruppen
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitangruppen.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO