Reitangruppen i toppsjiktet blant Europas beste arbeidsplasser

Reitangruppen ble torsdag kveld anerkjent som nummer syv i kategorien store bedrifter under den årlige Great Place to Work®-kåringen av Europas beste arbeidsplasser.

17.06.2016 00:01

– Det er en fantastisk bekreftelse for oss at arbeidet med å bygge en verdibasert kultur blir anerkjent, målt opp mot store internasjonale virksomheter. Vi trener og trener på vår filosofi, og det vi ser er at våre medarbeidere føler seg viktige og verdifulle. Vår felles lidenskap ligger i å sikre suksess for våre franchisetakere, kjøpmenn og partnere i alle land, sier en fornøyd Colonialmajor Odd Reitan.

Gjensidig tillit mellom ledelse og medarbeidere

Årets resultater fra den europeiske kåringen ble presentert i Dublin 16. juni. Over 2250 virksomheter fra 19 land deltok, og av disse kom 100 med på topplisten, fordelt på kategoriene Beste Multinasjonale Arbeidsplasser, Beste Store Arbeidsplasser og Beste Små og Mellomstore Arbeidsplasser.

– Reitangruppens syvendeplass er en sterk plassering blant store internasjonale virksomheter. Dette kommer ikke av seg selv, og det viser at målrettet arbeid over tid med tydelig definert ønske om forbedring gir resultater, sier Jannik Krohn Falck, partner i Great Place to Work® i Norge.
– Resultatene gjenspeiler medarbeidernes opplevelse av ledelsen og den gjensidige tilliten, samt at selskapet har en solid kulturell strukturkapital. Dette betyr at Reitangruppen har policy og praksis som sikrer at ønsket kultur lever gjennom hele selskapet sier Falck.

Reitangruppen ble også kåret til Norges beste arbeidsplass 10. mars. Da ble selskapet rangert som nummer én foran 186 andre arbeidsplasser i kategorien store bedrifter.

Beste norske selskap i Europa
Reitangruppen har virksomhet i syv land i Europa, og visjonen er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet – i alle land. I den europeiske kåringen rangeres Reitangruppen som den beste av alle de ti norske deltakende virksomhetene.

– I Reitangruppen benytter vi resultatene fra undersøkelsen aktivt for å bli bedre, det vil si å gjøre enda mer av det vi er gode på og endre på de tingene vi kan bli bedre på. At vi nå er en av de ti beste virksomhetene i Europa, viser at arbeidet vi gjør er eksepsjonelt bra, også i internasjonal målestokk, sier HR-direktør i REMA 1000, Tore Høylie.

Ifølge Great Place To Work® kjennetegnes de beste arbeidsplassene av at medarbeiderne har tillit til arbeidsgiver, er stolte over jobben de gjør og føler fellesskap med kollegene sine.

Marit Sælid Johannessen, HR-direktør i Reitan Convenience, tilføyer: – Nettopp tillit, stolthet og felleskap er svært viktig for oss, og jeg er veldig glad for at innsatsen vi gjør på disse områdene gir synlige resultater. Når 97 prosent av våre medarbeidere gir toppscore på påstanden om at de er stolte av å jobbe i Reitangruppen, er vi trygge på at vi gjør mye riktig.

Om Great Place to Work

Hvert år måler Great Place to Work® over 6000 virksomheter og samler tilbakemeldinger fra over 12 millioner medarbeidere verden over. Over 2250 bedrifter fra 19 land deltok i årets globale konkurranse. 100 av disse kvalifiserte seg videre til topp-listen i ulike kategorier. I årets undersøkelse er det serviceapparatet til REMA 1000, Reitan Convenience med Narvesen, 7-Eleven og Shell/ 7-Eleven og Gladengen Drift som representerer Reitangruppen i kåringen.

Great Place to Work®, med hovedkvarter i San Francisco, er en global forsknings-, rådgivnings og opplæringsaktør som hjelper organisasjoner å identifisere, skape og opprettholde gode arbeidsplasser gjennom utvikling av arbeidskulturer. Great Place to Work bistår næringsliv, ideelle organisasjoner og offentlige etater over 50 land.

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig, Reitangruppen
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitangruppen.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO