Praxair slutter seg til joint venture-selskapet Uno-X Hydrogen

Et norsk datterselskap av Praxair Inc. tar en eierpost på 20 prosent i Uno-X Hydrogen.

24.05.2016 08:05

Reitangruppens drivstoffselskap Uno-X eier heretter 41 prosent, mens hydrogenteknologiselskapet NEL ASA eier 39 prosent.

-Praxair er et av verdens ledende industrigasselskaper, og deres kunnskap vil gjøre Uno-X Hydrogen bedre rustet til å tilby hydrogen som drivstoff for neste generasjon elbiler. Sammen vil vi jobbe for at Norge blir et globalt utstillingsvindu for hydrogenbiler, sier Vegar Kulset, administrerende direktør i Uno-X Gruppen.

Uno-X Hydrogen bygger ut det første kommersielle nettverket av hydrogenfyllestasjoner i Norge som lar hydrogenbiler (brenselcellebiler) bevege seg fritt mellom landets største byer. Selskapet har som mål å etablere 20 hydrogenstasjoner i Norge innen 2020.

-Praxair har bred erfaring med produksjon og distribusjon av industrigass, og vil være en viktig, langsiktig leverandør til joint venturen. Vi er stolte av at de har sluttet seg til Uno-X Hydrogen og støtter fremtiden for hydrogen som drivstoff i Norge, sier NELs konsernsjef Jon André Løkke.

NEL og Uno-X har til sammen ekspertisen og teknologien knyttet til bygging og drift av hydrogenstasjoner, og anlegg for produksjon av hydrogen. Praxair har betydelig erfaring knyttet til drift og vedlikehold av anlegg for produksjon av hydrogen og distribusjon av hydrogen i større skala.

-Våre kunder stoler på at våre produkter, teknologier og globale forsyningsnettverk hjelper dem til økt produktivitet og miljøinnsats, sier Per Kværum, administrerende direktør i Praxair Skandinavia. Hydrogen som drivstoff er en del av løsningen for å redusere utslipp og vi tror at gjennom denne langsiktige investeringen i Uno-X Hydrogen bidrar vi til utviklingen av hydrogenbiler, og etter hvert til å beskytte miljøet i Norge, avslutter Kværum.

Kontaktpersoner:
Uno-X Hydrogen AS: Daglig leder, Roger Hertzenberg, mob. 924 06 850
NEL ASA: Direktør Forretningsutvikling og Samfunnskontakt, Bjørn Simonsen, mob. 971 79 821
Praxair Norge: Administrerende direktør, Sigurd Haukeli, mob 908 94 181

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO