Praxair slutter seg til joint venture-selskapet Uno-X Hydrogen

Et norsk datterselskap av Praxair Inc. tar en eierpost på 20 prosent i Uno-X Hydrogen.

24.05.2016 08:05

Reitangruppens drivstoffselskap Uno-X eier heretter 41 prosent, mens hydrogenteknologiselskapet NEL ASA eier 39 prosent.

-Praxair er et av verdens ledende industrigasselskaper, og deres kunnskap vil gjøre Uno-X Hydrogen bedre rustet til å tilby hydrogen som drivstoff for neste generasjon elbiler. Sammen vil vi jobbe for at Norge blir et globalt utstillingsvindu for hydrogenbiler, sier Vegar Kulset, administrerende direktør i Uno-X Gruppen.

Uno-X Hydrogen bygger ut det første kommersielle nettverket av hydrogenfyllestasjoner i Norge som lar hydrogenbiler (brenselcellebiler) bevege seg fritt mellom landets største byer. Selskapet har som mål å etablere 20 hydrogenstasjoner i Norge innen 2020.

-Praxair har bred erfaring med produksjon og distribusjon av industrigass, og vil være en viktig, langsiktig leverandør til joint venturen. Vi er stolte av at de har sluttet seg til Uno-X Hydrogen og støtter fremtiden for hydrogen som drivstoff i Norge, sier NELs konsernsjef Jon André Løkke.

NEL og Uno-X har til sammen ekspertisen og teknologien knyttet til bygging og drift av hydrogenstasjoner, og anlegg for produksjon av hydrogen. Praxair har betydelig erfaring knyttet til drift og vedlikehold av anlegg for produksjon av hydrogen og distribusjon av hydrogen i større skala.

-Våre kunder stoler på at våre produkter, teknologier og globale forsyningsnettverk hjelper dem til økt produktivitet og miljøinnsats, sier Per Kværum, administrerende direktør i Praxair Skandinavia. Hydrogen som drivstoff er en del av løsningen for å redusere utslipp og vi tror at gjennom denne langsiktige investeringen i Uno-X Hydrogen bidrar vi til utviklingen av hydrogenbiler, og etter hvert til å beskytte miljøet i Norge, avslutter Kværum.

Kontaktpersoner:
Uno-X Hydrogen AS: Daglig leder, Roger Hertzenberg, mob. 924 06 850
NEL ASA: Direktør Forretningsutvikling og Samfunnskontakt, Bjørn Simonsen, mob. 971 79 821
Praxair Norge: Administrerende direktør, Sigurd Haukeli, mob 908 94 181

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO