Ønsker å bidra til politisk løsning på søndagsåpent

For tiden pågår det en svært uoversiktlig debatt rundt søndagsåpne butikker. REMA 1000 ønsker å bidra til en politisk løsning på loven som har skapt stor diskusjon og som fortsetter etter at Norgesgruppen og deres bransjeorganisasjon Virke la fram forslag til tolkning av dagens regelverk.

21.04.2016 16:45

De søndagsåpne butikkene er ofte tilpasset i form av ulike løsninger som sperrer av deler av butikken slik at løsningen skal falle inn under kravet 100 kvadratmeter. Siden dette regelverket ikke håndheves i særlig stor grad, ser vi at butikkene tar seg mer og mer til rette. Butikkene er større enn lovlig, og man finner stadig nye metoder for å omgå regelverket.

-Vi ønsker kun å få like konkurransevilkår og forutsigbare rammebetingelser for vår bransje, og det er opp til politikerne å avgjøre. Likevel, for å forsøke å løsne opp både politiske og bransjemessige floker, tillater vi oss å fremme et forslag om å utrede helligdagsloven på nytt, og evt. åpne for unntak i loven som gir dagligvarebutikker mulighet til å holde åpent på søndag, sier Mette Fossum Beyer, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i REMA 1000.

Endret handlemønster
Diskusjon rundt søndagsåpent dreier seg om et regelverk som har bidratt til en vekst i antall søndagsåpne butikker, og nå økt søndagshandel. Det har i sin tur den konsekvens, at konkurransesituasjonen i markedet endrer seg, og at flere butikker ønsker å gi kundene tilbud om å handle på søndag i den butikken de vanligvis handler i – med større plass og større varemangfold.

Som følge av lovendringen i 1998, er det godt over 500 søndagsåpne butikker i dag. Vi ser at stadig flere kunder ønsker å handle på søndager, og at våre konkurrenter tar en større del av omsetningen på søndager.

-Handlemønsteret vårt er i ferd med å endre seg gjennom netthandel og utviklingen av søndagsåpne butikker. Det er kanskje for sent å snu – og da må vi finne gode, fleksible løsninger som er bra for forbrukere, ansatte og ønsket om en annerledesdag, sier Fossum Beyer.

Kundene som til slutt bestemmer
REMA 1000 har lenge ikke ønsket å utfordre lovens intensjon som sier at butikker over 100 kvadratmeter skal holde stengt på søndager, og har til inntil nylig ikke valgt å tilpasse butikkene i påvente av en lenge varslet lovendring. Men slik utviklingen er nå – kunne vi ikke lenger sitte stille og se at våre konkurrenter får en stadig større del av omsetningen på søndag.

Ved å ha et ensartet regelverk der det åpnes for alle, blir det markedet og kundene som til syvende og sist bestemmer om de vil handle på søndag eller ikke.

REMA 1000 sender torsdag ettermiddag over forslaget til kulturdepartementet.

Kaia Andresen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 994 28 315
  • E-mail:kaia.andresen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO