Roser til gjensidig glede

Ansvarlig innkjøp av roser sikrer lokalsamfunn i Afrika en bedre fremtid.

05.04.2016 12:38

Roser-i-Afrika

Fra venstre: Kvalitetssjef i REMA 1000 Martina Rabsch og Kategoridirektør i REMA 1000 Sven Ivar Lona ser på ulike rose-kvaliteter i Afrika.

Salgssuksess
Siden januar har REMA 1000 solgt roser som er produsert gjennom et samarbeid med utvalgte farmer i Afrika. Det har så langt vært en salgsuksess.

Kategoridirektør for blomster i REMA 1000, Sven Ivar Lona, er sterkt engasjert i Roseprosjektet.

– For hver solgte rosebukett går et bidrag til lokalsamfunnet rundt rosefarmene. I første omgang gjelder ordningen vår bestselgende rosebukett, forklarer Sven Ivar.
Ansvar-roser

Utvalgte utviklingsprosjekter
Pengene gis til konkrete utviklingsprosjekter som lokalbefolkningen selv ønsker og trenger. Hvilke prosjekter som skal støttes avgjøres av i samarbeid med farmene.

Martina Rabsch, Kvalitetssjef i REMA 1000 besøkte flere rosefarmer i Afrika i mars.

– Roseproduksjonen har lange tradisjoner i Kenya og er av høy kvalitet. Høyden over havet gir optimale forhold, det er varmt om dagen og noe kjøligere om natten. Produsentene arbeider kontinuerlig med å utvikle sorter som gir god holdbarhet og egenskaper som kundene verdsetter. Fokus bant annet på sorter som har mindre og ikke så spisse torner er konkrete tiltak for å redusere unødvendige skader for de som plukker og for de som skal håndtere rosene videre, forteller Martina.

Ansvar-i-Afrika

Det legges ned mye arbeid i opplæring av de ansatte og tilrettelegge for gode arbeidsforhold, hele lokalsamfunn og familier kan være engasjert i roseproduksjonen.

– Ansvarlig og bærekraftig produksjon av kvalitetsroser er avgjørende for vårt engasjement i og rundt farmene, sier Martina.

Glade barn

Fremtiden i lokalsamfunnet rundt rosefarmene ivaretas ved hjelp av stabile arbeidsplasser.

Arbeid sikrer fremtiden
Havva Kara Skogstø, Sjef for Miljø og ansvarlig innkjøp i REMA 1000 applauderer prosjektet, og har også vært svært deltakende gjennom hele prosessen.

– Dette er fremtidens måte å støtte lokalsamfunn i utviklingsland på. Ved å sikre at farmene er godt rustet både økonomisk og arbeidsforholdsmessig håper vi at lokalsamfunnet skal blomstre og bli levedyktige i lang tid. Familiene trenger en stabil inntekt, samtidig som skoler og andre infrastrukturelle tiltak kan bygges opp, sier Havva.

Ansvarsrosen koster 69 kroner(79 kroner i deler av landet) og selges i alle landets REMA 1000-butikker.

Roser-i-butikk

Les mer om ansvarlig innkjøp i Ansvarsrapporten.

Amalie Knudsen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 926 66 262
  • E-mail:Amalie.Knudsen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO