Ny hotelldirektør for Britannia Hotel

1. mars tiltrer Arild Sjødin som adm. direktør ved Britannia Hotel. Den nye direktøren har bred internasjonal hotellerfaring og startet sin karriere som servitør i Trondheim. Sjødin har gått gradene og opparbeidet seg over 30 års ledererfaring i bransjen. Han flytter nå «hjem» til Trondheim for å ta over stafettpinnen etter Ida Dønheim.

Arild kjenner femstjerners hotellbransjen godt og brenner for å skape luksuriøse gjesteopplevelser i verdensklasse sammen med oss. Han har teft og riktig kompetanse for å sikre effektiv drift og kvalitet i byens storstue. Han er opptatt av å ha det morsomt og lønnsomt, og det er jo et veldig viktig verdigrunnlag for oss, sier Odd Reitan.   

Arild Sjødin tar med seg mange års internasjonal erfaring fra femstjernerssegmentet tilbake til Trondheim, byen som han vokste opp i. Sjødin er oppvokst i en hotellfamilie og har bred bransjeerfaring fra Rica-systemet før han tok fatt på sin internasjonale karriere i Baltikum, Tyskland og Midtøsten. Han har hatt ansvaret for Emirates Palace i Abu Dhabi, et av verdens mest komplekse og luksuriøse hoteller, driftet av Kempinski og Mandarin Oriental Hotel Group. Sjødin er utdannet ved Norsk Hotellhøgskole og har en Executive MBA fra NEOMA Business School i Frankrike. 

Det er med stolthet og ydmykhet at jeg tar fatt på denne jobben. Jeg gleder meg til, sammen med alle mine nye medarbeidere, å få muligheten til å videreføre og videreutvikle det fantastiske produktet og servicen som Britannia Hotel leverer til gjestene hver eneste dag. Takket være Odd Reitan sin drøm så har Britannia tilført en helt ny standard for gjesteopplevelser i Norge og hotellet kan sammenlignes med de aller beste hoteller i Europa, sier påtroppende adm. direktør Arild Sjødin.  

Arild Sjødin og Odd Reitan.
Foto: Will Lee Wright

Britannia Hotel sin historie går tilbake til 1870. Ny-renoverte Britannia Hotel åpnet dørene 1. april 2019 og har i tiden etter åpningen mottatt flere anerkjente priser og utmerkelser. Siden høsten 2022 har Ida Dønheim vært i rollen som konstituert hotelldirektør. 

Ida har driftet hotellet med stødig hånd, hvor vi i perioden har oppnådd omsetningsrekorder og gode driftsresultater. Hun er en leder jeg har stor tillit til så vi er glade for å ha Ida med oss videre i REITAN, sier Odd Reitan.  

På Britannia Hotel handler det om å skape gjesteopplevelser i verdensklasse. Jeg ser stor verdi i å ha tilstedeværende ledere som er synlige – så hotelldirektøren på Britannia må være bosatt i byen vår, sier Odd Reitan.  

Ida Dønheim går over i en rolle i holdingselskapet i REITAN AS, hvor hun vil jobbe med Verdiskolen og systematisere og spisse kulturtreningskonsepter som f.eks. Britannia Akademiet som så langt har vært en av suksessfaktorene for hotellet. 

Jeg gleder meg til å jobbe videre i REITAN, noe som er forenelig med mine familiereiser til USA. Med min nye rolle i REITAN vil jeg fortsatt være en ressurs for Britannia når Arild tar over. Hans internasjonale erfaring vil tilføre ny og spennende kompetanse til hotellet og Trondheim by. Jeg er takknemlig for at jeg fikk tilliten til å forvalte drømmen til Odd, som øverste leder for Norges flotteste hotell, med de mest fantastiske ansatte, sier Ida Dønheim og fortsetter: Det har vært utrolig lærerikt og morsomt!  

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO