Ny direktør for Posten Moderne

Det er med stor glede Posten Moderne annonserer ansettelsen av Marit Album Kvernmo som direktør for Posten Moderne. Hun får ansvaret for museet i Trondheim på 1500 kvm utstillingsflate med både permanente, spektakulære kunstinstallasjoner og skiftende utstillinger av kunst i verdensklasse, sammen med et aktivt arrangement og kursprogram for alle aldersgrupper.

Marit Album Kvernmo (f. 1975) er oppvokst i en familiebedrift på Hovin, bor sammen med en kjøpmann og gründer og har flere års erfaring fra handel og service i Trondheim. Hun har en sterk interesse og engasjement for kunst, kultur og utvikling, og den interessen har vært driveren for både utdannings- og karrierevalg.

Marit Album Kvernmo

Jeg gleder meg til å plassere Posten Moderne der det hører hjemme: midt i sentrum, sier Marit Album Kvernmo. Jeg ser frem til å bygge organisasjonen som skal utgjøre ryggraden i museet. Gjennom å aktivere byrommet, mobilisere innbyggere og samarbeidspartnere og begeistre, skal vi skape en attraktiv destinasjon og et internasjonalt anerkjent museum midt i Trondheim, sier Marit videre.  

Marit Album Kvernmo har en Master i Rådgivningsvitenskap, Hovedfag i Medievitenskap – visuell kommunikasjon og en Bachelor med fordypning i pedagogikk fra NTNU. Kvernmo har lang praktisk erfaring med leder—og organisasjonsutvikling, forretningsutvikling og formidling fra ti år som seniorkonsulent ved Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU, som lederutvikler i MIND AS og som Direktør og leder for området Strategi & Utvikling i BDO Rådgivning.

Med Posten Moderne skal vi skape en helt ny kunstinstitusjon, og bringe verdensklassekunst til Trondheim. En sterk og variert bakgrunn fra akademia og næringsliv, vil være helt avgjørende for at museet kan utvikle en god strategi lokalt og internasjonalt, sier Ole Robert Reitan.

Posten Moderne skal bidra til å gjøre Midtbyen i Trondheim til en levende by med store opplevelser for publikum, tidlig som sent, hele året gjennom.

Vi skal sette kunsten i sentrum, i midtbyen, internasjonalt – og ikke minst midt i hjertene til trønderen, fortsetter han og Marit er rette kvinne til å klare dette.

Ole Robert Reitan

OM POSTEN MODERNE

Med ekko fra fortidens travle hovedpostkontor i Midtbyen av Trondheim, skal Posten Moderne redefinere kunstens rolle i samfunnet vårt, som et åpent, tilgjengelig og folkelig museum. På samme måte som postkontoret åpnet verden for kundene, skal Posten Moderne bringe verdensklassekunst til Norge.


Postgården er en juvel. Et Jugendbygg fra 1911 av den norske arkitekten Karl Norum, bygget som Trondheims hovedpostkontor. Mellom søylene i posthallen skal det presenteres kunstutstillinger med gjestende verk av kunstnere fra hele verden og en egen kunstsamling skal etableres til glede for byen. Posten Moderne satser på internasjonal samtidskunst, og kunstmuseet har en klar ambisjon om å utvikles til en Nordens ledende arenaer for moderne kunst.

Bygningen, kunsten og programmet skal engasjere lokalt og skape interesse internasjonalt. Kulturkvartalet vil være med å styrke destinasjonen Trondheim og bidra til å sette byen på kartet som en internasjonal kulturmetropol.







OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO