Uno-X Pro Cycling Team sykler UCI Women’s WorldTour i 2022

Kvinnesatsingen i det norske profesjonelle sykkellaget Uno-X Pro Cycling Team har fått UCI Women’s WorldTeam lisens fra 2022, og skal konkurrere på øverste nivå i internasjonal sykkelsport. I 2016 ble første sesong av Women’s WorldTour gjennomført. I 2022 skal det for første gang arrangeres Tour de France for kvinner, i en sesong med over 20 planlagte WWT-ritt verden over fra mars til oktober.

Sykkelhistorie
Uno-X Mobility er et forretningsområde i Reitan Retail, ved siden av REMA 1000 i Norge og Danmark samt Reitan Convenience. Uno-X har virksomhet i Norge og Danmark og eier og driver Uno-X Pro Cycling Team Team. 

Nå skriver vi internasjonal sykkelhistorie. Det er helt fantastisk at vårt eget profesjonelle kvinnelag i sykkel skal stå på startstreken når Tour de France Femmes arrangeres for aller første gang. Dette er mangfold og bærekraftig mobilitet i praksis, sier Ole Robert Reitan, CEO Reitan Retail.

Bærekraftig mobilitet
Sykling til ulike formål får økende internasjonal oppmerksomhet, ikke minst i sammenheng med verdens klimautfordringer. Økt bruk av sykkel reduserer CO2 utslipp og bidrar til mer bærekraftig mobilitet i samfunnet vårt. 

Uno-X Mobility sin misjon er å utvikle og promotere løsninger for bærekraftig mobilitet. En av hovedgrunnene til at vi driver Uno-X Pro Cycling Team er å promotere mer sykling og vi er veldig glade for at vi nå får våre egne syklende ambassadører på øverste nivå for kvinnene, sier Vegar Kulset, administrerende direktør Uno-X Mobility.

En utviklingsreise
Uno-X Pro Cycling Team fikk UCI Continental Team status for herrelaget i 2017 og ProTeam status fra 2020. Det nystartede kvinnelaget er selvfølgelig 100% likestilt med herrelaget og har nå fått UCI Womens’s WorldTeam lisens. Herrelaget har en ambisjon om å søke om WorldTeam status fra 2023.

Vi har utviklet vårt sykkelprosjekt med store drømmer, en sterk tro på enkeltmennesket og solide verdier og holdninger. Nå er vi klare for den øverste internasjonale scenen. Det er stort for oss å jobbe med utviklingsreisen til rytterne våre, og med kvinnelaget på WWT nivå vil vi nå skape enda mer oppmerksomhet og begeistring for sykkel sier Jens Haugland, daglig leder i Uno-X Norge og Uno-X Pro Cycling Team.

Ryttere og støtteapparat
Laget har signert en solid internasjonal gruppe ryttere, og skal ledes av danske Lars Ytting Bak som selv var proffsyklist frem til 2019. Han har med seg et team i støtteapparatet med lang erfaring fra øverste nivå i sykkelsporten.

Value-based

 

Ny hotelldirektør for Britannia Hotel

1. mars tiltrer Arild Sjødin som adm. direktør ved Britannia Hotel. Den nye direktøren har bred...

Eiendom

Mercurgården i Trondheim vant Eiendomsprisen 2022

Hvert år deles Eiendomsprisen ut til et prosjekt som skal være utviklet i løpet av de siste to til...

Eiendom

Reitan Eiendoms første bærekraftskonferanse

I september holdt Reitan Eiendom sin første Bærekraftskonferanse. Både interne og eksterne...

 

Ny direktør for Posten Moderne

Det er med stor glede Posten Moderne annonserer ansettelsen av Marit Album Kvernmo som direktør for...

Retail

Uno-X Pro Cycling Team sykler UCI Women’s WorldTour i 2022

Kvinnesatsingen i det norske profesjonelle sykkellaget Uno-X Pro Cycling Team har fått UCI Women’s...

Retail

Reitan Retail og Norsk Kylling åpner Norges mest moderne fabrikk.

Reitan Retail sammen med Norsk kylling og REMA 1000 åpner Norges mest moderne og største fabrikk....

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO