Mats Zuccarello

Mats Zuccarello er neste kandidat på topp ti. Han mener selv han er heldig som får jobbe med sin lidenskap, nettopp det å spille ishockey. Han brenner for å gi alle barn like muligheter til en barndom hvor man får utfolde seg gjennom idrettsglede, lek, mestring og moro.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er så heldig å jobbe med min lidenskap – nettopp å spille ishockey. Når jeg har fri fra jobben, fokuserer jeg på Stiftelsen min, og der har vi muligheten til å bidra til at idrettsglede kan være noe flere barn får oppleve i oppveksten. Det betyr mye for meg å kunne bidra til å gjøre idrett mer tilgjengelig for barn. Mine beste venner i dag er de samme vennene jeg hadde da jeg drev med hockey på breddenivå. For meg er det dette idretten handler om; være med andre, ha det gøy og leke, utvikle seg sammen som et lag og få de beste venner på veien. Idrett hjelper å bygge identitet, selvtillit og det å bli en del av et fellesskap. Idrett er det beste verktøyet for inkludering av barn, og derfor også et samfunnsøkonomisk gode.

NASHVILLE, TN – OCTOBER 3: Mats Zuccarello #36 of the Minnesota Wild skates against the Nashville Predators at Bridgestone Arena on October 3, 2019 in Nashville, Tennessee. (Photo by John Russell/NHLI via Getty Images)

Hva brenner du for?

Jeg brenner for at idretten skal være for alle, og at ingen barn skal stå på sidelinjen. Det er synd at det i et av verdens rikeste land er barn som ikke får drive med idrett og fritidsaktiviteter grunnet økonomiske barrierer. Det er viktig for meg at barn trives, har det gøy i oppveksten, og gjerne gjennom idretten. Det er også et viktig verktøy i integrering av barn og unge.

Hvorfor tror du at du er nominert til Årets Ladejarl?

Forhåpentligvis er det fordi de også brenner for det samme som meg – at ingen barn skal stå på sidelinjen. Med prispengene vil Zuccarellostiftelsen kunne få til enda mer – i en tid det er stort behov for aktivitet og sosialisering blant barn og ungdommer.

Fortell kort om hvordan du leder- og arbeider verdibasert:

Jeg er utrolig takknemlig for at moren min la til rette for meg i oppveksten. Det var fokus på lek og moro hele veien, og det er verdier jeg har med meg videre inn i NHL og som også la grunnlaget for Zuccarellostiftelsen. Vi skal ikke nødvendigvis oppfostre neste generasjons idrettsstjerner – men bidra til at barn og unge opplever idrettsglede og mestring gjennom breddeidretten.

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO