Mats Zuccarello

Mats Zuccarello er neste kandidat på topp ti. Han mener selv han er heldig som får jobbe med sin lidenskap, nettopp det å spille ishockey. Han brenner for å gi alle barn like muligheter til en barndom hvor man får utfolde seg gjennom idrettsglede, lek, mestring og moro.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er så heldig å jobbe med min lidenskap – nettopp å spille ishockey. Når jeg har fri fra jobben, fokuserer jeg på Stiftelsen min, og der har vi muligheten til å bidra til at idrettsglede kan være noe flere barn får oppleve i oppveksten. Det betyr mye for meg å kunne bidra til å gjøre idrett mer tilgjengelig for barn. Mine beste venner i dag er de samme vennene jeg hadde da jeg drev med hockey på breddenivå. For meg er det dette idretten handler om; være med andre, ha det gøy og leke, utvikle seg sammen som et lag og få de beste venner på veien. Idrett hjelper å bygge identitet, selvtillit og det å bli en del av et fellesskap. Idrett er det beste verktøyet for inkludering av barn, og derfor også et samfunnsøkonomisk gode.

NASHVILLE, TN – OCTOBER 3: Mats Zuccarello #36 of the Minnesota Wild skates against the Nashville Predators at Bridgestone Arena on October 3, 2019 in Nashville, Tennessee. (Photo by John Russell/NHLI via Getty Images)

Hva brenner du for?

Jeg brenner for at idretten skal være for alle, og at ingen barn skal stå på sidelinjen. Det er synd at det i et av verdens rikeste land er barn som ikke får drive med idrett og fritidsaktiviteter grunnet økonomiske barrierer. Det er viktig for meg at barn trives, har det gøy i oppveksten, og gjerne gjennom idretten. Det er også et viktig verktøy i integrering av barn og unge.

Hvorfor tror du at du er nominert til Årets Ladejarl?

Forhåpentligvis er det fordi de også brenner for det samme som meg – at ingen barn skal stå på sidelinjen. Med prispengene vil Zuccarellostiftelsen kunne få til enda mer – i en tid det er stort behov for aktivitet og sosialisering blant barn og ungdommer.

Fortell kort om hvordan du leder- og arbeider verdibasert:

Jeg er utrolig takknemlig for at moren min la til rette for meg i oppveksten. Det var fokus på lek og moro hele veien, og det er verdier jeg har med meg videre inn i NHL og som også la grunnlaget for Zuccarellostiftelsen. Vi skal ikke nødvendigvis oppfostre neste generasjons idrettsstjerner – men bidra til at barn og unge opplever idrettsglede og mestring gjennom breddeidretten.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO