Jan Christian Vestre

Jan Christian Vestre brenner for å bringe mennesker sammen, bygge tillit, felleskap og følelse av tilhørighet. Han er i dag daglig leder i Vestre AS, som daglig jobber for å være verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk. Jan Christian Vestre er nå på topp ti-listen for å bli hedret som Årets Ladejarl 2021.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er 34 år, utdannet jurist, stolt over å få lede et team på snart 100 mennesker i 5 land som brenner for å endre verden, nabolag for nabolag.

Hva brenner du for?

Bringe mennesker sammen, bygge tillit, fellesskap og følelse av tilhørighet, motvirke «oss og dem» – det er hovedmotivasjonen for å skape sosiale utemøbler og spre allemannsretten til hele verden. Bidra til å akselerere det grønne skiftet, vise at det er mulig å skape massevis av nye, attraktive, spennende og lønnsomme jobber på fastlandet, samtidig som vi kutter klimagassutslipp med begge hender, tar vare på naturen og øker det biologiske mangfoldet – derfor bygger vi nå «The Plus» i Eidskog, verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk og den største investeringen i norsk møbelindustri på flere tiår. Vi tror på fremtiden og vil dele med alle som vil være med i det grønne skiftet, også våre konkurrenter. I tillegg gir vi hvert år 10 prosent av overskuddet til prosjekter verden over som skal fremme bærekraftig utvikling.

Hvorfor tror du at du er nominert til Årets Ladejarl?

Det er en stor ære, først og fremst til Team Vestre. Jeg tror vi er nominert fordi bedriften har hatt stor suksess de siste årene, fordi vi har bevist at det er mulig å være kompromissløse på bærekraft og samtidig vokse på en lønnsom og trygg måte, og fordi filosofien vår spres til stadig flere land, byer, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe – og vi jobber kontinuerlig for å mobilisere mest mulig samarbeid, skaperkraft og pågangsmot.

Fortell kort om hvordan du leder- og arbeider verdibasert?

I Vestre sier vi at vi skal ha det gøy på jobben og sove godt om natta. Det betyr å tenke og satse stort, ta noen sjanser, prøve og feile sammen, men aldri risikere mer enn at alle kan være trygge på jobben sin. Vi praktiserer en uformell organisasjonskultur der alle har frihet og ansvar. Vi bruker lite tid på ROI, men stoler på folks magefølelse og engasjement. I mine 9 år som leder av Vestre kan jeg ikke huske at jeg har sagt nei til et eneste forslag fra mine kollegaer. Når vi rekrutterer er vi mer opptatt av hva som bor i folk enn hvor mange studiepoeng de har. De som jobber i Vestre tror virkelig at en benk kan endre verden, og det er derfor vi vokser raskere, har større påvirkning og skaper bedre resultater enn stort sett alle våre europeiske og amerikanske konkurrenter.

Verdibasert

Årets Ladejarl

Vinneren av Årets Ladejarl 2021

Vinneren av Årets Ladejarl kjemper for likeverd og utmerker seg som uredd og kompromissløs. Prisen...

Årets Ladejarl

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello er neste kandidat på topp ti. Han mener selv han er heldig som får jobbe med sin...

Årets Ladejarl

Jan Christian Vestre

Jan Christian Vestre brenner for å bringe mennesker sammen, bygge tillit, felleskap og følelse av...

Årets Ladejarl

Birgit Skarstein

Neste topp ti kandidat til å vinne Årets Ladejarl 2021 er kjent for sine enorme prestasjoner i...

Årets Ladejarl

Javad Mushtaq

Javad Mushtaq er en av kandidatene til å vinne Årets Ladejarl 2021. Han er runnlegger og leder for...

Årets Ladejarl

Jan Gunnar Skogås

Neste topp ti kandidat er Jan Gunnar Skogås. Han er nominert for sin innsats på St. Olavs Hospital...

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli anerkjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN hadde en samlet omsetning i 2020 på 105,6 milliarder kroner, og sysselsetter 39 000 mennesker i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: ANTI og INCREO