Jan Christian Vestre

Jan Christian Vestre brenner for å bringe mennesker sammen, bygge tillit, felleskap og følelse av tilhørighet. Han er i dag daglig leder i Vestre AS, som daglig jobber for å være verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk. Jan Christian Vestre er nå på topp ti-listen for å bli hedret som Årets Ladejarl 2021.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er 34 år, utdannet jurist, stolt over å få lede et team på snart 100 mennesker i 5 land som brenner for å endre verden, nabolag for nabolag.

Hva brenner du for?

Bringe mennesker sammen, bygge tillit, fellesskap og følelse av tilhørighet, motvirke «oss og dem» – det er hovedmotivasjonen for å skape sosiale utemøbler og spre allemannsretten til hele verden. Bidra til å akselerere det grønne skiftet, vise at det er mulig å skape massevis av nye, attraktive, spennende og lønnsomme jobber på fastlandet, samtidig som vi kutter klimagassutslipp med begge hender, tar vare på naturen og øker det biologiske mangfoldet – derfor bygger vi nå «The Plus» i Eidskog, verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk og den største investeringen i norsk møbelindustri på flere tiår. Vi tror på fremtiden og vil dele med alle som vil være med i det grønne skiftet, også våre konkurrenter. I tillegg gir vi hvert år 10 prosent av overskuddet til prosjekter verden over som skal fremme bærekraftig utvikling.

Hvorfor tror du at du er nominert til Årets Ladejarl?

Det er en stor ære, først og fremst til Team Vestre. Jeg tror vi er nominert fordi bedriften har hatt stor suksess de siste årene, fordi vi har bevist at det er mulig å være kompromissløse på bærekraft og samtidig vokse på en lønnsom og trygg måte, og fordi filosofien vår spres til stadig flere land, byer, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe – og vi jobber kontinuerlig for å mobilisere mest mulig samarbeid, skaperkraft og pågangsmot.

Fortell kort om hvordan du leder- og arbeider verdibasert?

I Vestre sier vi at vi skal ha det gøy på jobben og sove godt om natta. Det betyr å tenke og satse stort, ta noen sjanser, prøve og feile sammen, men aldri risikere mer enn at alle kan være trygge på jobben sin. Vi praktiserer en uformell organisasjonskultur der alle har frihet og ansvar. Vi bruker lite tid på ROI, men stoler på folks magefølelse og engasjement. I mine 9 år som leder av Vestre kan jeg ikke huske at jeg har sagt nei til et eneste forslag fra mine kollegaer. Når vi rekrutterer er vi mer opptatt av hva som bor i folk enn hvor mange studiepoeng de har. De som jobber i Vestre tror virkelig at en benk kan endre verden, og det er derfor vi vokser raskere, har større påvirkning og skaper bedre resultater enn stort sett alle våre europeiske og amerikanske konkurrenter.

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO