Adrian Tollefsen

Nå skal vi bli bedre kjent med Adrian Wilhelm Tollefsen. Han er blant topp ti for å vinne hedersprisen Årets Ladejarl 2021 - og her er hans svar på vår Q&A (spørsmål og svar).

HVEM ER DU OG HVA JOBBER DU MED?

Jeg er 33 år og bor i Hokksund. Jeg har vokst opp med en mor med psykiske problemer, og bestemte meg sammen med tre venner å stifte Mental Helse Ungdom 5. mars 2005, der jeg i dag jobber.

HVA BRENNER DU FOR?

Jeg har et brennende ønske om at barn og ungdom skal ha en god oppvekst og ha de beste muligheter for et godt liv. Noen barn har vanskelige levekår, mens andre selv har psykiske problemer. Samfunnet, organisasjoner som Mental Helse Ungdom er viktige aktører, men det viktigste er vi enkeltmenneskene. At vi gjør det vi kan – for å inkludere de rundt oss som har det trøblete. Jeg har egentlig viet livet mitt til psykisk helse – og jobbet ti år i Mental Helse Ungdom, og før det ca. fem år som frivillig. Under Covid-epidemien sliter mange barn og ungdommer enda mer enn før. Det har dessverre nesten blitt noe som ungdom fra alle hjørner av landet kan kjenne på. Isolasjon, ensomhet, venner som man ikke kan være sammen. Derfor brenner jeg for barn og unge som sliter spesielt, men også for alle andre som er berørt av psykiske helseproblemer. For en som har vokst opp med det så nært – håper jeg min erfaring kan være til nytte. Jeg begynte også som smått som lokalpolitiker – fordi jeg ville gjøre noe med kommunens psykiske helsetjeneste for barn. Mamma og mine livserfaringer tok meg dit. Jeg føler jeg både gjennom jobb, men også som hobbylokalpolitiker, får utrettet mer enn om jeg ikke gjorde dette.

HVORFOR TROR DU AT DU BLE NOMINERT TIL ÅRETS LADEJARL?

Jeg er ikke sikker på det, men det er kanskje noen som har fulgt med på Mental Helse Ungdom, kanskje også på meg. Kanskje er det en ungdom som jeg har klart å hjelpe litt på vei i min gjerning, eller en forelder. Det er en stor ære å bli nominert. Tusen takk.

FORTELL OM HVORDAN DU ARBEIDER

For meg har alle mennesker en stor egenverdi. Folk er forskjellige – og man bør lede med det som utgangspunkt. Jeg tror og har erfart at alle ut fra sine forutsetninger kan bidra stort, så lenge man tilrettelegger. Som leder prøver jeg etter beste evne prøver å hente ut det folk har i seg. Noen er selvgående, mens andre trenger mer bistand. Jeg har aldri gitt opp noen i min ledergjerning – og jeg har sett uføretrygd og sorg bli til arbeid, glede og mestring. Jeg har møtt mennesker som har ønsket å forlate dette livet – som har fått hjelp, fått et arbeid – og med det, stolthet, trygghet og et ønske om å leve. Vi mennesker havner i situasjoner hvor vi trenger medmenneskelighet, lederskap og styrke. Hvis jeg kan bidra med dette på ulike vis – så er jeg veldig glad. At noen finner sin vei til å mestre livet er stort å bivåne.

Nysgjerrig på å vite mer – klikk på linkene under for å bli bedre kjent med Adrian Tollefsen:

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO