Jostein Sivertsen

Han brenner for idrettsgleden og opplevelsen, og ikke minst å dele den med andre. Å jobbe mot klare mål med høye ambisjoner og motivasjon er noe han er kjent med.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg heter Jostein Sivertsen, og jobber som daglig leder i Kolstad Håndball. Opprinnelig fra Heimdal, men flyttet til Kolstad når jeg begynte i jobben som daglig leder for 15 år siden. Jeg har 2 sønner og en utrolig tålmodig kone, som lar meg jobb dag og natt med å skape verdens beste håndballklubb.

Hva brenner du for?

Jeg brenner for idrett, og spesielt håndball. For meg handler toppidrett om å skape store opplevelser, og engasjere folket. I et samfunn der vi kan nærmest få alt vi vil ha av materielle ting, så tror jeg store idrettsopplevelser er viktigere enn noen gang. Høye ambisjoner og store idrettsprestasjoner skaper håp om at alt er mulig, hvis man bare jobber hardt nok. Jeg drives av den utviklingen klubben har hatt, og sammen har vi klart å skape en vinnerkultur både på og utenfor banen. Selv om vi møter motgang på veien, så skal vi fortsette å være offensive. Det skal ikke være enkelt å bli best i verden, men den trua på at alt er mulig kan ingen ta fra oss.

Hvorfor tror du at du er nominert til Årets Ladejarl?

Jeg tror jeg er nominert til Årets Ladejarl på grunn av mitt sterke engasjement for Kolstad Håndball gjennom mange år. Min inngang i Kolstad Håndball var som spiller fra oppstart i 2005 og fram til 2008. Den gangen var det ingen ansatte i Kolstad Håndball og knapt nok noen tilskuere eller sponsorer. Satsingen var i fare for å legges ned nesten før den hadde startet. Selv studerte jeg markedsføring på TØH, og bestemte meg for å skrive bachelor om; Hvordan skaffe sponsorer til Kolstad Håndball? Jeg ga bacheloroppgaven til styret, og ba de om tillit til å ansette meg som daglig leder. Den tilliten fikk jeg og 1. juni 2008 hadde jeg min første arbeidsdag i Kolstad Håndball. Jeg skjønte tidlig at vi måtte bygge et godt omdømme og bli en viktig samfunnsaktør. Derfor har vi parallelt med elitesatsingen etablert Norges største innendørs håndballcup, arrangert håndballskoler for mange tusen barn, og og er helt fremst blant håndballklubber i Norge når det gjelder inkludering av flerkulturelle barn. I 2010 etablerte klubben en visjon om E-cup i egen hall, og siden den gang har vi tatt laget fra å være et middels 2. divisjonslag til å bli Norges beste håndballklubb.

Nå har vi en klar og tydelig ambisjon om å skape trøndersk og norsk idrettshistorie gjennom å bli best i verden, og vinne Champions League med det som en gang var en utskjelt bydelsklubb fra Kolstad.

Drivkraften som ligger bak er et lidenskapelig ønske om å bygge en klubb bestående av forbilder med vinnerkultur, samt gi store idrettsarrangement til glede og begeistring for menneskene som bor i vår region og etter hvert hele Norge. Jeg er utrolig takknemlig og stolt over det engasjementet og de positive ringvirkningene Kolstad Håndball har klart å skape både lokalt og nasjonalt, spesielt de siste par årene.

Slike ambisjoner vil naturligvis skape stor oppmerksomhet, både på godt og vondt. Jeg mener det er en viktig egenskap som leder å stå foran både i gode og dårlige tider. Når jeg ser meg selv i speilet så vet jeg at jeg hver eneste dag gjør absolutt alt jeg kan for at klubben skal lykkes. Det håper jeg flere har sett, og at dette også har bidratt til at jeg har blitt nominert til Årets Ladejarl.        

Fortell kort om hvordan du arbeider verdibasert:

Jeg er en visjonær leder som aldri ser begrensninger. Med skyhøye ambisjoner kommer det også mye hardt arbeid. Da er det viktig for meg å gå foran med høy arbeidsmoral og et glødende engasjement. Samtidig er det viktig at alle som jobber i Kolstad Håndball har et sterkt eierskap til de målsetningene vi setter oss. Det betyr at alle skal kjenne på en stolthet når vi lykkes, men vi skal også være skuffet når vi ikke lykkes.

I klubben vår skal vi ha en takhøyde der vi skal være ærlige og tydelige med hverandre, men jeg vil ikke at det skal være så alvorlig at vi ikke har det artig når vi er på jobb. Vi skal akseptere at vi kan gjøre feil, men vi må lære av de feilene, slik at vi ikke gjøre de samme feilene om og om igjen. Jeg synes det er bedre å angre på det jeg har gjort, enn å angre på det jeg ikke har gjort. Nå ser vi fram til å sprenge nye grenser med Kolstad Håndball, for dette er bare starten.

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO