Ragnhild Slettner

Ragnhild Slettner er sosial entreprenør, gründer og daglig leder i Mamas Mat. Hun brenner for at mennesker med ulik bakgrunn og forutsetninger skal kunne ta del i arbeidslivet og samfundet på lik linje som alle andre.

Vi tok en nærmere prat med Ragnhild Slettner for å bli bedre kjent med henne og hvordan hun jobber for å gi flere muligheten til å ta del i arbeidslivet og i samfundet.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er Ragnhild Slettner, sosial entreprenør, gründer og daglig leder i Mamas Mat. Mamas Mat er et ideelt AS og vi har tatt på oss et viktig samfunnsoppdrag, nemlig å skape arbeidsplasser for innvandrerkvinner som står langt unna arbeidslivet, men som er sykt gode til å lage mat! Hos Mamas Mat legger vi vekt på kvinnenes egen matkultur og setter dermed sammenspennende og internasjonale menyer og retter. Vi produserer og leverer vegetarmat til skoler i Oslo, leverer catering tilbedrifts- og privatmarkedet samt drifter spiserom hos småbedrifter. Per i dag er vi 15 ansatte og ser stadig etter nye måter å ekspandere, for å skape flere arbeidsplasser for vår målgruppe.

Hva brenner du for?

Jeg brenner for at mennesker med ulik bakgrunn og forutsetning skal kunne få stille ved samme startstrek, og få ta del i arbeidslivet og samfunnet på lik linje som meg, en hvit norsk kvinne med all verdens privilegier. Jeg brenner for å gi kvinner muligheten til å bli selvstendige, gjennom å jobbe og tjene egne penger, slik at de får en egenverdi i familien, men også i samfunnet. Jeg brenner for å skape sosiale resultater.

Hvorfor tror du at du er nominert til Årets Ladejarl?

Jeg håper og tror at jeg er nominert på bakgrunn av de verdiene jeg står for og det arbeidet jeg har gjort, og gjør for å inkludere flest mulig mennesker inn i det norske samfunnet og arbeidslivet. Jeg ble uansett veldig glad og stolt over å bli nominert og tenker at en mulig pris, vil kunne gi den nyopprettede Stiftelsen WE, (Women Empowerment) en god start og bidra til å løfte frem og støtte flere kvinner på sin vei til selvstendighet!

Fortell kort om hvordan du arbeider verdibasert.

Hovedmålet med mitt arbeid er å bidra til å løse ulike samfunnsutfordringer, det er derfor jeg har gründet selskaper med sosialprofil, som ideelle AS og kaller meg sosial entreprenør. Som leder jobber jeg målrettet for å skape gode relasjoner og tillit til menneskene rundt meg og spesielt til mine ansatte, for å bidra til inkludering og likeverd. Jeg er tydelig og stiller krav, samtidig som jeg viser og etterlever at jeg ser og løfter mennesket bak arbeidstakeren, dette fører til gjensidig tillit. Jeg brenner for sosial bærekraft, ved å skape sosiale verdier/resultater som gir ringvirkninger for enkeltmennesket, familien og samfunnet. Jeg identifiserer meg som gründer og leder, men aller mest som medmenneske, og i det ligger drivkraften i alt jeg gjør.

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO