Karen Dolva

Topp ti nominert til Årets Ladejarl Karen Dolva jobber for å bekjempe ensomhet. For både barn og eldre. Gjennom varm teknologi får alle mulighet til å fortsatt ta del i det sosiale, selv om man ikke fysisk kan være til stede.

Vi har tatt en nærmere prat med Karen Dolva, gründer og daglig leder i selskapet No Isolation.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er Karen Dolva og jobber i No Isolation. Arbeidet mitt har alltid handlet om møtet mellom teknologi og mennesker, og i No Isolation jobber vi med å utvikle det vi kaller varm teknologi. Jeg ønsker at No Isolation skal lede vei når det kommer til å koble mennesker sammen på en meningsfull måte. Så langt har vi lansert to produkter som i dag selges i 13 land, AV1 roboten for unge med mye fravær fra skolen og Komp, en datamaskin for de ellers analoge.

Hva brenner du for?

Hjertet og hodet mitt er enige om at verden blir bedre om mange nok ulike mennesker jobber systematisk for å løse ekte problemer. Jeg brenner for mental helse og teknologi sin rolle i å gjøre verden bedre. Det er lett å stå opp om morgningen når jeg vet at det er hundrevis av barn som kan gå på skolen takket være våre produkter. Jeg har tatt på meg en rolle i samfunnsdebatten når det kommer til ensomhet fordi det er et vanskelig tema som rammer de fleste av oss. I tillegg forsøker jeg å aktivt støtte jenters tilstedeværelse i teknologi- og startup-verden, fordi jeg brenner for jenters mulighet til å lykkes og håper jeg kan være et forbilde for andre som ønsker å gjøre en forskjell.

Hvorfor tror du at du er nominert til Årets Ladejarl?

Jeg tror kanskje jeg har blitt nominert fordi engasjementet mitt blir lagt merke til som noe utradisjonelt. De siste 7 årene har jeg jobbet for å gjøre verden mindre isolert og for å kunne tilby gode produkter til mennesker som virkelig trenger det. Det er ikke så mange teknologer som lager løsninger for marginaliserte grupper, og det er generelt sett alt for få jenter som starter og driver teknologiselskaper. Jeg håper jeg er nominert fordi noen tror på det jeg gjør, og det er en stor ære å bli vurdert som Årets Ladejarl.

Fortell kort om hvordan du leder og arbeider verdibasert:

No Isolation er mer enn et selskapsnavn. Det er ledestjernen vår og målet vi forsøker å oppnå. Verdibasert ledelse handler for meg om at det langsiktige målet, og integriteten vår, er viktigere enn de raske seierne. Ekte verdi blir til når man tørr å forplikte seg til mål og en måte å jobbe på, som er etisk og bærekraftig. Brukergruppene vi jobber med er ofte i en svært sårbar situasjon, og vår arbeidsmetodikk må reflektere den respekten vi har for dem og deres behov. Vi er her for å hjelpe, og for å kunne gjøre det må vi tørre å utvikle teknologi på nye måter. No Isolation har blant annet utviklet sin egen design-modell for å sikre at alle de ulike brukerne blir representert og hørt i en utviklingsprosess. Jeg har også alltid vært opptatt av at teamet er mangfoldig (både i etnisitet, alder, kjønn og legning), fordi gode diskusjoner og innovasjon sjelden skjer i homogene grupper.

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO