Trude Jacobsen

Trude Jacobsen har et brennende hjerte for å gjøre hverdagen litt enklere for de på flukt. I 2015 etablerte hun Dråpen i Havet, som hjelper og bistår mennesker på flukt.

Dråpen i havet er en hjelpeorganisasjon som bistår mennesker på flukt i Europa. Vi tok en nærmere prat med Trude Jacobsen for å bli bedre kjent med henne.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg er en 5-barns mor som i 2015 etablerte Dråpen i Havet, en frivillig, humanitær organisasjon som bistår mennesker på flukt i Europa.

Hva brenner du for?

Jeg brenner for å gjøre hverdagen litt lettere for mennesker som har måttet forlate alt de eide på grunn av krig, konflikt eller forfølgelse. Ved å møte behovene mennesker på flukt har i ulike faser legger man grunnlag for en bedre integrering i samfunnet senere. Jeg har et stort hjerte for frivilligheten og ser verdien av å tilrettelegge slik at vanlige mennesker som deg og meg, kan være med på å gjøre en forskjell. Når man først har vært med i feltarbeid og gjort en innsats for mennesker på flukt, får man et helt annet inntrykk og forståelse for situasjonen. Man får en kompetanse det er umulig å lese seg opp til, og dette tror jeg gir en verdi som ikke kan måles i kroner og øre.

Hvorfor tror du at du er nominert til Årets Ladejarl?

Jeg tror kanskje jeg er nominert fordi jeg er initiativtaker til noe som har utviklet seg til å bli en stabil og pålitelig hjelpeorganisasjon, der frivillige fra hele verden knytter bånd gjennom felles innsats for og med mennesker på flukt. Kanskje er jeg nominert av en av de 8500 som selv har vært med oss i felt, og som har sett med egne øyne at det vi gjør sammen betyr så enormt mye for mennesker som har mistet alt de hadde.

Fortell kort om hvordan du leder og arbeider verdibasert:

I Dråpen i Havet har vi fokus på at det er viktig å lytte til alle, og først og fremst de som er mottakere av tjenestene våre, nemlig menneskene på flukt. Ingen prosjekter startes uten at deres behov er kartlagt, og ingen tiltak startes om vi ikke har tro på at vi kan gjennomføre de så lenge det er behov. Dessuten er det en stor styrke at vi kan inkludere også flyktningene selv i arbeidet vi gjør, i og utenfor flyktningleirene. De er en stor ressurs og mange ønsker selv å bidra. Å lede og å utvikle en organisasjon som består av mennesker fra over 70 land, og med helt ulik bakgrunn, krever stor takhøyde, fleksibilitet og toleranse. Men du verden så gøy og givende det er å se ringvirkningene av det vi får til sammen.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO