Kunst og teater i Trondheim

De store planene for postgården i Trondheim sentrum realiseres. Nå vil et kunstmuseum fylle det som tidligere var hovedpostkontoret i Trondheim, og bak i Apotekerveita planlegges åpningen av et nytt teater.

Postgården er Karl Norums siste mesterverk før han gikk bort. Det ærverdige bygget skal, men kunst og kultur, åpnes opp for publikum slik at Trondheim blir enda mer levende og aktuell.

Ole Robert Reitan

Mellom søylene i posthallen skal det presenteres kunstutstillinger med gjestende verk av kunstnere fra hele verden og kunst fra egen samling. I samme kvartal vil et topp moderne teaterhus presentere teater, musikaler og konserter på nivå med det beste vi kjenner fra West End og Broadway. 

Vi har lyst til å gjøre Trondheim til en enda mer spennende by å besøke og leve i.

Ole Robert Reitan

Vi har klare ambisjoner om å være en av Nordens ledene arenaer for moderne kunst. Styret i Posten Moderne består av Gallerist Peder Andreas Lund, advokat Rasmus Brodtkorb, kunsthistoriker Monica Reitan og Ole Robert Reitan.

Jeg ønsker meg et kunstmuseum og teater som engasjerer, overrasker og inspirerer. Døra skal være vidåpen inn til oss. Her skal vi våge å vise fram kunst som utfordrer og underholder oss. Kunst er ekstremt personlig, du kan se noe helt annet enn det jeg ser, og det er det som er så fascinerende. Kunsten skaper egne opplevelser for hver enkelt, og det skal virkelig Posten Kunstmuseum gjøre

Ole Robert Reitan

Målet er å utvikle et unikt visningssted for kunst med internasjonal kvalitet og lokal relevans. Bygningen, kunsten og programmet skal engasjere lokalt og skape interesse internasjonalt. Det arbeides for å utvikle stedet til glede, og styrke Trondheim som kulturdestinasjon.

Vi skal bringe internasjonale kunstnere og utstillinger til Trondheim som aldri har vært vist her før. Programmet skal være bredt og eksklusivt og samtidig kommuniseres ut på en lettfattelig måte.

Ole Robert Reitan

Mads Bones blir teatersjef på Nye Hjorten Teater og Ole Robert Reitan vil være styreleder. Dramatiker/skuespiller Olve Løseth og komponist Kyrre Havdal vil er sentrale aktører i den kunstneriske ledergruppen i Nye Hjorten Teater.

Mads Bones har er kunstnerisk leder ved Det Nye Teatret. Han ble utdannet ved Det Statlige Russiske Akademi for Scenekunst i 2007, og har siden gjort seg bemerket som både skuespiller, regissør og dramatiker. For mange er han kjent fra Trøndelag Teater hvor han har stått bak en rekke publikumssuksesser. Mads er født og oppvokst i Trondheim.

At et nytt og folkelig teaterhus blir realisert midt i hjertet av midtbyen, er det største som har skjedd på trøndersk kulturfront siden storhetstida med Hjorten Revy- og Varietéteater. Da Ole Robert Reitan lanserte tanken om at vi skulle slå våre krefter sammen i drømmen om å skape et nasjonalt underholdningssentrum i Midt-Norge, så var det umulig å si nei. Jeg gleder meg til å lede teateret kunstnerisk, og akter å bygge et stjernelag både foran og bak scenen. Vi har en uttalt ambisjon om å være et femstjerners teater for folket.

Mads Bones

Både teatret og kunstmuseet skal ha kvaliteter like fine som de eksklusive kvalitetene Britannia Hotel utstråler, og som frister til et kombinert besøk, og ikke minst gjenbesøk.

Mads lover å by på de største titlene fra Både West End og Broadway, samtidig som de selvfølgelig skal skape egne originalproduksjoner.

Noen av mine fineste barndomsminner er fra når mormor tok oss barna med i teatret. Teatersjef Mads kommer til å jobbe med dyktige folk som brenner for å skape varige minner for teaterpublikummet.

Ole Robert Reitan

Kunstmuseet og teateret skal være et tilskudd til den lokale scenen og skape større interesse for kunst og kultur.

Trondheim har en aktiv kunstscene med akademisk kunstutdanning, flere gallerier, kunsthall, museum og teater. Satsningen på kunst og teater skal være med på å styrke feltet, og ikke være i konkurranse med de andre teatrene, museene og galleriene.

Ole Robert Reitan

Svein Skibnes er arkitekt for teateret og E.C. Dahls Eiendom er byggherre for hele prosjektet som er planlagt ferdigstilt i løpet av 2024

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO