Sterk kultur

REITAN er en familiebedrift som samarbeider med nesten 4000 familiebedrifter. Ekte lykke er å holde på med noe meningsfylt for seg selv og for andre. Å skape arbeidsplasser og utvikle mennesker rundt seg er for mange av oss den viktigste drivkraften.

Det er opp til hver og en om livet skal fylles med begeistring og tilfredshet eller kjedsomhet og utmattelse. I REITAN er vi opptatt av å bygge en sterk kultur der menneskene settes i stand til å ta gode beslutninger av vilje og lyst og uten byråkrati og regelstyring. Menneskene skal brenne for noe og de må få tillit til å gjennomføre. Å være til nytte gir mening. Å ha en meningsfull rolle gir stolthet. Å være elsket gir selvtillit. Å være en del av et fellesskap i en kultur hvor man føler seg hjemme er av stor betydning. Vi må ikke undervurdere kraften i å være en del av en flokk. En flokk som har de samme verdiene som oss selv. Ledere og Kjøpmenn i REITAN må klargjøre vårt tenkesett og våre verdigrunnlag for alle som jobber her.

Vi må ikke undervurdere kraften i å være en del av en flokk. En flokk som har de samme verdiene som oss selv.

Berit Hvalryg, Rektor Verdiskolen

Å bli en del av oss betyr at du kjenner deg igjen i vårt tenkesett og våre verdigrunnlag. Du inspireres av det å skape noe selv, sterkt eierskap og det å få mye ansvar i en desentral struktur. Vi ønsker oss ledere og medarbeidere som er selvgående, som tar beslutninger og skaper handling i tråd med våre felles verdier og holdninger. Vi er opptatt av tydelige rammer, systemdrift og struktur i kombinasjon med frihet og skaperlyst. Vi leter hele tiden etter hva som kan legges på skinner, effektiviseres, slik at kostnadene går ned. Vi skaper logiske konsepter som kundene, vår øverste sjef, vil ha. Å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet handler om balansen mellom systemdrift og frihet. Det handler om vår tro på at verdistyring er sterkere enn regelstyring. Vi kaller det frihet satt i system.

Å være Kjøpmann er en livsstil. Du må være glad i jobben og ønske å drive med dette.

Therese Broli, Kjøpmann REMA 1000 Ranheimsfjæra

Mange vier sitt liv til sin drøm. Jobben er for mange ren lidenskap, på grensen til galskap og en vei til å oppfylle en drøm man har selv eller som familie. Er drømmen sterk nok, er vi villige til å legge ned mange timer med innsats og kjempe i bratte motbakker. Holder vi på med det vi elsker, slår en magisk utholdenhet inn og tradisjonell arbeidstid viskes ut.
Å vie sitt liv til sin egen drøm og nå de mål man har satt seg gir fantastisk energi og positivitet. Å holde på med noe så meningsfullt som å oppfylle sine egne drømmer og gjennom dette kunne skape arbeidsplasser med mening for menneskene rundt oss, er ekte lykke.

Å skape arbeidsplasser og utvikle mennesker rundt seg er for mange av oss den viktigste drivkraften.

Odd Reitan, Colonialmajor
Riksmøte Rema 1000

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO