Deeyah Khan

En av kandidatene på topp ti listen er nominert for sin tydelige stemme for likeverd. Deeyah Khan er filmregissør og mest kjent for å belyse tema som ekstremisme og radikalisering og muslimske kvinners rettigheter.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg heter Deeyah Khan, og jobber som filmregissør. Jeg arbeider med temaer som polarisering, rasisme, kvinners rettigheter, menneskerettigheter, kunstnerisk ytringsfrihet og interkulturelle problemstillinger. Jeg jobber oftest med disse temaene gjennom dokumentarfilm og aktivisme. I tillegg jobber jeg med utdannelse og digitale prosjekter gjennom selskapet, Fuuse, som er et media- og kunstnerisk basert produksjonsselskap.

Hva brenner du for?

Jeg brenner for å skape forståelse. Gjennom økt forståelse og empati på tvers av forskjeller kan man lettere finne løsninger på hvordan vi bedre kan håndtere frykt, hat, diskriminering og misforståelser. Jeg mener at lytting og dialog gjøre oss alle i bedre stand til å forstå oss selv og andre rundt oss. Temaer som er vanskelig blir ofte ikke snakket om, og derfor oftest misforstått.

Hvorfor tror du at du er nominert til Årets Ladejarl?

Kanskje jeg ble nominert for mitt arbeid med å belyse vanskelige temaer, gjennom å vise mennesker som er ekstremister, terrorister og andre voldelige grupper. Jeg tror på tilnærmingsprosessen hvor lytte- og empatibasert konfliktløsning er en metode som kan skape resultater. Vi har sett, for å vise et eksempel, at flere voldelige nynazister har i etterkant av vårt samarbeid forlatt sine voldelige og hatefulle assosiasjoner.

Fortell kort om hvordan du arbeider og leder verdibasert:

I Fuuse, vårt medie-, kunst og utdanningsselskap jobber vi hele tiden med å skape rom for mer inkludering og mer mangfoldige historier og perspektiver. Gjennom arbeidet og måten vi jobber på skaper en kilde til kreativitet og styrke. I alle tema som belyses er mangfold og inkludering viktig. Vi jobber hver eneste dag for å gjøre en forskjell.

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO