Merkevaren Stange er synonymt med håndverk og kvalitet for de fleste nordmenn. Fantastiske råvarer av kylling, and og kalkun, samt sauser og smakfulle «rett i ovnen»-produkter er det som møter deg i butikkhyllene over det ganske land. Stange skal gjøre det enklere for kundene våre å lykkes med matlagingen og skape positive matopplevelser.
Historien startet i 1989. I begynnelsen var det kun utvalgte restauranter og stjernekokker i Oslo som fikk kjøpe Stanges saftige og frittgående kyllinger. Etter hvert var det flere og flere som etterspurte de saftige kyllingene fra den lille produsenten rett utenfor Tønsberg. Økt etterspørsel førte også til økt distribusjon. Siden 2013 har REMA 1000 vært eksklusiv samarbeidspartner og har kunnet føre hele Stange-sortimentet hos sine kjøpmenn.
Filosofien har alltid vært å produsere råvarer av ypperste klasse. Et produkt fra Stange skal alltid være rent, trygt og ærlig, og av beste kvalitet.
Alle våre til nå 9 Stange Gårder har driftsbygninger med det nyeste og beste utstyret for et optimalt oppvekstmiljø. Kyllingene får miljøberikelser i form av vagler og halmballer slik at de får et variert underlag og dermed også muligheten til å utvikle muskulaturen bedre. De har alltid tilgang til naturlig dagslys og til egne vinterhager slik at de kan gå fritt i et kontrollert variert miljø, hele året.
Tid og rom er to viktige faktorer for å oppnå førsteklasses kvalitet. En kylling fra Stange får massevis av begge deler da kyllingrasen vår bruker lenger tid på å vokse seg stor, noe som gir den best mulige kvaliteten på kjøttet.
En av hemmelighetene bak den gode smaken ligger i fôret. For å få frem det beste resultatet har flere av Norges beste kokker, og vår lokale mølle, samarbeidet for å tilpasse fôret vi gir til kyllingene våre. Fôret består kun av vegetabilsk hvete, havre, mais, åkerbønner og raps. Når vi i Stange i tillegg bruker mye tid å finne frem de beste urter og krydder til våre råvarer blir det ekstra god smak.
Kvalitet har ikke bare med fôr og oppvekst å gjøre, det har også med hvordan vi deler opp og fileterer kyllingen. Hos oss renskjæres all råvare for hånd. Det betyr ikke bare finere stykningsdeler, men også at kvaliteten er sjekket av mange øyne før produktene ender i butikken.
Stange Gårdsprodukter søker alltid etter nye og bedre måter å utvikle seg på. Både når det gjelder smak og råvare, men også omgivelsene vi er med på å påvirke, og vår filosofi har alltid handlet om å ta vare på både dyr og natur. Bærekraft er en langsiktig måte å tenke på, der fokus er på fremtidige generasjoner.
Gårdene vi samarbeider med driftes etter bærekraft-prinsipper som gir lavt klimaavtrykk gjennom hele verdikjeden. Det er kort vei fra gård til produksjon, og i selve produksjonen er det iverksatt tiltak som sørger for lavt karbonavtrykk.
Stange etterstreber alltid miljøvennlige alternativer innen emballasje. Vi har blant annet redusert bruken av plast så mye som mulig, uten at det går på bekostning av matsikkerheten. Det benyttes også miljøvennlig pappemballasje i våre kartonger.
Reduksjon av matsvinn er også viktig. Derfor tilbyr Stange blant annet mange smarte alternativer for mindre husholdninger, slik at det skal være enklere å lage mat for alle.
Stange sine fremtidige ambisjoner er å videreutvikle merket slik at kunden kan finne fristende produkter av andre dyreslag under merkevaren. Vi skal fortsette vårt arbeid med å bidra til å skape enda flere positive matopplevelser.