Spekeloftet er en lokal virksomhet fra fjellbygda Hemsedal, som ble etablert av Jan Gyllensten og Ola Venås i 1991. Den lille bedriften produserer spekemat basert på lokale oppskrifter og tradisjonelle håndverksmetoder.
Alle Spekeloftets produkter skal spekes i naturlig fjelluft og være tuftet på tradisjonelt håndverk samt god og trygg matsikkerhet. I motsetning til våre større konkurrenter, herder vi alle våre produkter etter den gamle og tradisjonsrike måten. Produktet henges inn i tørkeloftet hvor frisk fjelluft hentes inn og gjør jobben / herdingen. Dette er grunnen til at vi kan si «Naturlig fjelltørket spekemat», «lufta modnar, og lufta krydrar», samt «Når været vil e kjøttet klart».
Herding har i tusenvis av år vært den mest brukte metoden for kjøttkonservering. Spekeloftet har, helt siden oppstarten, holdt liv i den gamle tradisjonen. Beliggenheten i fjellene mellom øst og vest, skaper gode forhold for å herde kjøtt. Det kjennes på smaken og synes på suksessen.
I 2010 overtok REMA Industrier AS Gyllenstens eierandel i selskapet. Det har medført at Spekeloftet har fått fast plass i kjøledisken i alle REMA 1000-butikker.
Spekeloftet er den leverandøren i landet med størst mangfold innenfor pinnekjøtt, og produserer det meste innen segmentert spekemat. Også fenalår, spekepølser og ulike varianter av spekeskinke er å finne i sortimentet.
Selskapet jobber hele tiden med å utvikle nye, smakfulle produkter. Den neste produktlansering fra Spekeloftet vil bestå av en serie pålegg av ulike typer spekemat, som tørket elgkjøtt, hjortekjøtt og svinenakke.
Spekeloftets kundeløfte er trygghet, kvalitet og smak, og at kundene skal oppleve at de får de beste produktene når de kjøper noe fra Spekeloftet.