Våre eiere

REITAN er i dag om lag 4000 familiebedrifter i syv land i Norden og Baltikum. Eierne våre, familien Reitan, har som mål å bli kjent som verdens beste eiere.

2. mai 1948 i Trondheim åpnet Ole og Margit Reitan den første butikken i Nonnegata. Første dags omsetning for O. REITAN Kolonial var kroner 25,50. Familien jobbet selv i butikken og ble raskt kjent som en hyggelig og dyktig kjøpmannsfamilie. Med prinsipper om å alltid sette kundene først og tilby god service og kvalitetsvarer, var grunnlaget lagt for det som i dag er en verdidrevet virksomhet i syv land. Holdingselskapets navn er i dag REITAN.

Margit og Ole Reitan

REITAN AS eies av Odd Reitan og sønnene Ole Robert Reitan og Magnus Reitan med familie. Helt fra starten har Reitan-familien jobbet som ledere for de ulike selskaper innenfor REITAN. I dag er våre eiere administrerende direktør for hver sine selskaper: Odd for morselskapet REITAN, Ole Robert for Reitan Retail og Magnus for Reitan Kapital.

Organisasjonsmodell REITAN
REITAN AS organisasjonsmodell – slik er vi strukturert

Odd Reitan (1951) er Colonialmajor og far til REMA 1000. Han har vært kjøpmann hele sitt voksne liv og driver i dag med strategiske oppgaver med hovedvekt på kulturtrening og verdibasert lederutvikling i REITAN.

Han er utdannet fra Norsk Kjøpmannsinstitutt (nå BI Varehandelsledelse) og åpnet sin første butikk, AS Sjokkpris i 1972. REITAN rommer i dag nesten 4000 kjøpmannsfamilier med butikker, kiosker og drivstoffstasjoner, i tillegg til virksomhet innenfor eiendom og kapital.

Odd Reitan er styreleder og administrerende direktør for morselskapet REITAN AS og styreleder for Britannia Hotel.  

Odd Reitan, foto Adresseavisen

Ole Robert Reitan (1971) administrerende direktør for Reitan Retail.

Ole Robert Reitan er utdannet ved Norges Markedshøyskole (nå Handelshøyskolen BI) og er «vokst opp i butikk». Han har siden 1990-tallet hatt ulike lederroller i REMA 1000. Fra januar 2021 er han adm.dir for det nye selskapet Reitan Retail. Reitan Retail er ett av tre selvstendige selskaper i REITAN, og omfatter forretningsområdene REMA 1000 Norge, REMA 1000 Danmark, Reitan Convenience og Uno-X Mobility.

Ole Robert Reitan er styreleder i REMA 1000 Norge, REMA 1000 Danmark, Reitan Convenience, Uno-X Mobility, Nye Hjorten Teater og Norsk Kylling. Han er styremedlem i REITAN, Britannia Hotel og Posten Moderne.

Ole Robert Reitan

Magnus Reitan (1975) er forretningsområdeleder og administrerende direktør for Reitan Kapital.

Han er utdannet ved Norges Handelshøyskole, Handelshøyskolen BI og Florida International University i USA og har, sammen med sin bror, «vokst opp i butikk».

Han har siden 2000-tallet hatt ulike lederroller i REITAN og Reitan Convenience. Siden 2016 har han vært administrerende direktør for Reitan Kapital som driver med kapitalforvaltning.

Magnus er styremedlem i REITAN, Reitan Retail og Reitan Convenience.

Magnus Reitan

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO